Vučić: Nisam sretan zbog izbora Tačija

Premijer Aleksandsar Vučić izjavio je danas da nije srećan i zadovoljan zbog izbora Hašima Tačija za kosovskog predsednika, ali da je to želja albanske većine.

Srbija 27.02.2016 | 14:55
Vučić: Nisam sretan zbog izbora Tačija

Vučić je u izjavi novinarima precizirao da srpski poslanici nisu glasali za Tačija, da o tome nije bilo nikakvog dogovora sa Beogradom, te da oni odluke donose po svojoj savesti i u skladu sa svojim interesima.

"I u tom smislu ih podržavam", rekao je premijer.

On je istakao da srpski poslanici nisu glasali za Tačija, da nisu glasali ni za jednog kandidata, jer razmišljaju pre svega o svojim interesima i o tome kako će i s kim da žive.

Nije, kako je rekao, preterano srećan što je Tači novi predsednik, ali je primetio da se Srbi na Kosovu bore za svoj opstanak i gledaju da dobiju što više, te da ih u tom smislu podržava.

Spekulacije o navodnom susretu Tačija i Marka Ðurića juče na Kosovu, o čemu su pisali pojedini kosovski mediji, Vučić nije želeo da komentariše, uz opasku da nije znao da su prisutnim novinarima kosovski mediji postali značajan izvor informacija.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ante

27.02.2016 14:04

Ko bi tebi ugodio i sreca ne pitas se ti i seselj

ODGOVORITE
Name

re

27.02.2016 14:16

Bolje za tebe sto se ne pita Seselj sad bi Ante bo 2m bez geometra ;)

Name

Robin Hud

27.02.2016 19:40

Nisu glasali za Tačija ali su sa svojim prisustvom omogućili da ostane potreban kvorum za njegov izbor. To isto pripada uz potpunu informaciju. Vučko se nekad ponaša prema nama kao da smo maloumni. I da to nije bilo dogovoreno sa Beogradom je isto priča za malu djecu. Bla, bla, bla...

ODGOVORITE
Name

goran

27.02.2016 19:42

Vucic kao "Nije sretan' zbog izbora Tacija ?? A Taci nikada nebi postao predsednik Kosova da je Srpska Lista napustila salu pre glasanja. Naime Srbi uopste nisu morali glasati za njega i nisu ni glasali (bili uzdrzani), ali su svojim prisustvom dali kvorum da sednica i glasanje budu odrzani

ODGOVORITE
Name

Ljubomir

28.02.2016 09:29

Srbi nikad nisu zadovoljni

ODGOVORITE