Изјава из Пентагона није став САД

Амерички амбасадор Кајл Скот обавестио је данас премијера Александра Вучића да изјава портпарола Пентагона од пре два дана о узроцима погибије двоје службеника српске амбасаде у Либији не одражава званичан став америчке администрације.

Србија 27.02.2016 | 13:35
Изјава из Пентагона није став САД

Амбасадор Скат је рекао да је "изјава портпарола Пентагона од пре два дана била базирана на непотпуним информацијама и да не одражава званичан став америчке администрације, који ће бити саопштен по завршетку истраге".

Амерички амбасадор је у разговроу са Вучићем рекао да је у току анализа доказа са места напада у Сабрати и да је извештај са аутопсије важан фактор за истрагу, али да је за коначне закључке потребно време, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима..

Премијер Вучић и Скат су се сагласили да је Србији и САД заједнички циљ да се установи пуна истина о трагичној погибији Слађане Станковић и Јовице Степића.

Српски премијер је америчком амбасадору рекао да је Влада Србије спремна да са америчком страном размени податке до којих је до сада дошла, укључујући и обдукционе налазе.

Премијер Вучић и амбасадор Скот размотрили су и друга регионална и међународна питања. Констатовали су потребу наставка дијалога Београда и Приштине, одржања стабилности у региону Западног Балкана, као и проналажења свеобухватног решења за мигрантску кризу, наводи се у саопштењу.

Пентагон је у четвртак саопштио да верује да у ваздушном удару против Исламске државе у Либији прошле седмице није убијено двоје отетих српских дипломата, већ сумња да је странце киднаповала засебна криминална група ради откупа, која је их је убила, а затим покушала да се "извуче за њихову смрт".

Пентагон има неколико разлога да верује да Срби нису били у кампу Исламске државе када је бомбардован, рекао је један званичник одбране који је инсистирао на анонимности.

Портпарол Пентагона је претходно саопштио да не постоји ништа што указује да је смрт Слађане Станковић и Јовице Степића последица бомбардовања.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нејасно

27.02.2016 23:04

Како то мозе бити? Змислимо да мистарсво одбране Србије да неку изјаву а онда влада Србије казе да то није њен став иако министар одбарне Србије сједи у влади Србије

ОДГОВОРИТЕ