Izjava iz Pentagona nije stav SAD

Američki ambasador Kajl Skot obavestio je danas premijera Aleksandra Vučića da izjava portparola Pentagona od pre dva dana o uzrocima pogibije dvoje službenika srpske ambasade u Libiji ne odražava zvaničan stav američke administracije.

Srbija 27.02.2016 | 13:35
Izjava iz Pentagona nije stav SAD

Ambasador Skat je rekao da je "izjava portparola Pentagona od pre dva dana bila bazirana na nepotpunim informacijama i da ne odražava zvaničan stav američke administracije, koji će biti saopšten po završetku istrage".

Američki ambasador je u razgovrou sa Vučićem rekao da je u toku analiza dokaza sa mesta napada u Sabrati i da je izveštaj sa autopsije važan faktor za istragu, ali da je za konačne zaključke potrebno vreme, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima..

Premijer Vučić i Skat su se saglasili da je Srbiji i SAD zajednički cilj da se ustanovi puna istina o tragičnoj pogibiji Slađane Stanković i Jovice Stepića.

Srpski premijer je američkom ambasadoru rekao da je Vlada Srbije spremna da sa američkom stranom razmeni podatke do kojih je do sada došla, uključujući i obdukcione nalaze.

Premijer Vučić i ambasador Skot razmotrili su i druga regionalna i međunarodna pitanja. Konstatovali su potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, održanja stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, kao i pronalaženja sveobuhvatnog rešenja za migrantsku krizu, navodi se u saopštenju.

Pentagon je u četvrtak saopštio da veruje da u vazdušnom udaru protiv Islamske države u Libiji prošle sedmice nije ubijeno dvoje otetih srpskih diplomata, već sumnja da je strance kidnapovala zasebna kriminalna grupa radi otkupa, koja je ih je ubila, a zatim pokušala da se "izvuče za njihovu smrt".

Pentagon ima nekoliko razloga da veruje da Srbi nisu bili u kampu Islamske države kada je bombardovan, rekao je jedan zvaničnik odbrane koji je insistirao na anonimnosti.

Portparol Pentagona je prethodno saopštio da ne postoji ništa što ukazuje da je smrt Slađane Stanković i Jovice Stepića posledica bombardovanja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nejasno

28.02.2016 00:04

Kako to moze biti? Zmislimo da mistarsvo odbrane Srbije da neku izjavu a onda vlada Srbije kaze da to nije njen stav iako ministar odbarne Srbije sjedi u vladi Srbije

ODGOVORITE