Нови напади на српске куће на Космету

Две срспке куће, једна у Пасјану у четвртак, а друга данас у Призрену, биле су на мети нападача, саопштили су министри Далибор Јевтић и Љубомир Марић.

Србија 27.02.2016 | 21:51
Нови напади на српске куће на Космету

У саопштењу министра за заједнице и повратак Далибора Јевтића и министра за локалну самоуправу Љубомира Марића истиче се да бацање бомбе на кућу Стевана Јанчића у Пасјану и напад на кућу Ивана Крстића у Призрену су "највероватније последица тензија које већ неко време трају на политичкој сцени Косова", преноси КиМ Радио.

„Срби у свим српским срединама морају бити адекватно заштићени услед протеста и немира који трају и не смемо дозволити да се запаљива ситуација прелије у срединама у којима они живе и додатно угрози и онако недовољно заштићене људе. Напади на куће у кратком времену, говоре у прилог томе да је ситуација веома запаљива, оценили су они.

Ситуацију морамо решавати на демократски начин, никако применом силе, која за резултат у неким случајевима може имати тешке последице. Сви морамо предузети кораке у оквиру својих одговорности како би нам у сваком погледу кренуло на боље“, истичу у заједничком саопштењу мкинистри Јевтић и Марић.

"Срећа је да током напада није било жртава", закључили су министри.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Буле

27.02.2016 12:32

Шта сте вас двојица?Колорит шиптарске власти.Ви им служите само као доказ мултиетничке власти и ни грам више.Покријте се по глави полтрони једни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

27.02.2016 23:01

СРБИ СУ НАРОД КОЈИ НЕСТАЈЕ И СВОЈИМ ИЗУМИРАЊЕМ СРБИ СВОЈУ ЗЕМЉУ УСТУПАЈУ ДРУГОМ!