Novi napadi na srpske kuće na Kosmetu

Dve srspke kuće, jedna u Pasjanu u četvrtak, a druga danas u Prizrenu, bile su na meti napadača, saopštili su ministri Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić.

Srbija 27.02.2016 | 21:51
Novi napadi na srpske kuće na Kosmetu

U saopštenju ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića i ministra za lokalnu samoupravu Ljubomira Marića ističe se da bacanje bombe na kuću Stevana Jančića u Pasjanu i napad na kuću Ivana Krstića u Prizrenu su "najverovatnije posledica tenzija koje već neko vreme traju na političkoj sceni Kosova", prenosi KiM Radio.

„Srbi u svim srpskim sredinama moraju biti adekvatno zaštićeni usled protesta i nemira koji traju i ne smemo dozvoliti da se zapaljiva situacija prelije u sredinama u kojima oni žive i dodatno ugrozi i onako nedovoljno zaštićene ljude. Napadi na kuće u kratkom vremenu, govore u prilog tome da je situacija veoma zapaljiva, ocenili su oni.

Situaciju moramo rešavati na demokratski način, nikako primenom sile, koja za rezultat u nekim slučajevima može imati teške posledice. Svi moramo preduzeti korake u okviru svojih odgovornosti kako bi nam u svakom pogledu krenulo na bolje“, ističu u zajedničkom saopštenju mkinistri Jevtić i Marić.

"Sreća je da tokom napada nije bilo žrtava", zaključili su ministri.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Буле

27.02.2016 12:32

Шта сте вас двојица?Колорит шиптарске власти.Ви им служите само као доказ мултиетничке власти и ни грам више.Покријте се по глави полтрони једни.

ODGOVORITE
Name

MIHAILO MIKIC

27.02.2016 23:01

SRBI SU NAROD KOJI NESTAJE I SVOJIM IZUMIRANJEM SRBI SVOJU ZEMLJU USTUPAJU DRUGOM!