Србија незадовољна радом трибунала

Извјештајем који је припремила за Савјет безбједности УН, Србија не покушава да одгоди изрицање пресуде лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу, која је најављена за 31. март, већ да укаже на низ предмета које је водио Хашки трибунал, а којима је Србија незадовољна, рекао је правни заступник Србије пред Трибуналом у овом предмету Саша Обрадовић.

Србија 27.02.2016 | 09:30
Србија незадовољна радом трибунала

Он је појаснио да је извјештај Савјету безбједности, у коме се Србија жали да јој је Хашки трибунал направио проблем предметом против троје радикала и са њим повезаним случајем против Војислава Шешеља, редовни шестомјесечни извјештај у коме се увијек наводи шта Србија сматра важним у сарадњи са Трибуналом и чиме је незадовољна.

"Ми имамо став према Трибуналу и његовом раду уопште, а не само у предмету Шешељ. Има ту више предмета којима нисмо задовољни", рекао је Обрадовић за "Политику".

Он је навео да је пред Савјетом безбједности УН рекао да су одговорности ослобођени "због недостатка доказа" сви оптужени у случајевима који се воде због масовних злочина над српским народом на простору бивше Југославије.

"То је већ нека врста објективног показатеља како ради Хашки трибунал", сматра Обрадовић.

Извор: Политика

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МД

27.02.2016 11:00

Овај прица сто је познато и врабцима,јос од поцетка рада хаског трибунала.Овај злоцинацки суд је и створен само због Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

27.02.2016 13:38

Ко висе и пита Србе засто.

ОДГОВОРИТЕ