Srbija nezadovoljna radom tribunala

Izvještajem koji je pripremila za Savjet bezbjednosti UN, Srbija ne pokušava da odgodi izricanje presude lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koja je najavljena za 31. mart, već da ukaže na niz predmeta koje je vodio Haški tribunal, a kojima je Srbija nezadovoljna, rekao je pravni zastupnik Srbije pred Tribunalom u ovom predmetu Saša Obradović.

Srbija 27.02.2016 | 09:30
Srbija nezadovoljna radom tribunala

On je pojasnio da je izvještaj Savjetu bezbjednosti, u kome se Srbija žali da joj je Haški tribunal napravio problem predmetom protiv troje radikala i sa njim povezanim slučajem protiv Vojislava Šešelja, redovni šestomjesečni izvještaj u kome se uvijek navodi šta Srbija smatra važnim u saradnji sa Tribunalom i čime je nezadovoljna.

"Mi imamo stav prema Tribunalu i njegovom radu uopšte, a ne samo u predmetu Šešelj. Ima tu više predmeta kojima nismo zadovoljni", rekao je Obradović za "Politiku".

On je naveo da je pred Savjetom bezbjednosti UN rekao da su odgovornosti oslobođeni "zbog nedostatka dokaza" svi optuženi u slučajevima koji se vode zbog masovnih zločina nad srpskim narodom na prostoru bivše Jugoslavije.

"To je već neka vrsta objektivnog pokazatelja kako radi Haški tribunal", smatra Obradović.

Izvor: Politika

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MD

27.02.2016 12:00

Ovaj prica sto je poznato i vrabcima,jos od pocetka rada haskog tribunala.Ovaj zlocinacki sud je i stvoren samo zbog Srba.

ODGOVORITE
Name

Ante

27.02.2016 14:38

Ko vise i pita Srbe zasto.

ODGOVORITE