Инфантино: Вратићемо углед ФИФА-и и фудбалу!

Нови председник Светске фудбалске федерације Ђани Инфантино поручио је да сви чланови те организације морају вредно да раде да би се вратио углед фудбалу.

Фудбал 27.02.2016 | 14:00
Инфантино: Вратићемо углед ФИФА-и и фудбалу!

Инфантино је у петак изабран за новог првог човека светског фудбала и на тој функцији је наследио суспендованог Сепа Блатера.

„Повратићемо углед ФИФА и сви ће нам аплаудирати на томе. Морамо да будемо поносни на ФИФА и да се трудимо да сви буду поносни на њу. Желим да радим са свима вама, са свих 209 чланица“, рекао је Инфантино у свом првом обраћању Конгресу ФИФА као председник те организације.

Ниједан од четворице кандидата у првом кругу гласања није добио двотрећинску већину, због чега је одржан други круг, у којем је Инфантину била довољна проста већина.

Швајцарски фудбалски административац, некадашњи генерални секретар Европске фудбалске уније, преузео је руковођење ФИФА на ванредном конгресу и ванредним изборима који су одржани да би се светска кућа фудбала реформисала после бројних корупцијских скандала.

„Морамо да се вратимо фудбалу. Фудбал и ФИФА су прошли кроз тешка и тужна времена, али сада је то завршено. Морамо да извршимо реформе, да уведемо добру владавину и транспарентност. Али и поштовање, које ћемо повратити кроз вредан рад“, рекао је Инфантино.

Инфантино се, такође, захвалио свима на учешћу у изборима.

„Хвала вам свима на спортском надметању. Један може да победи, а четворица не могу. Ово је сјајан показатељ демократије у ФИФА. Намеравам да будем председник свих вас. Путовао сам светом и наставићу то да чиним“, рекао је Инфантино.

46-годишњак говорио је делегатима на енглеском и француском језику. Поседује швајцарско и италијанско држављанство, а по образовању је адвокат.

Коментари / 0

Оставите коментар