Infantino: Vratićemo ugled FIFA-i i fudbalu!

Novi predsednik Svetske fudbalske federacije Đani Infantino poručio je da svi članovi te organizacije moraju vredno da rade da bi se vratio ugled fudbalu.

Fudbal 27.02.2016 | 14:00
Infantino: Vratićemo ugled FIFA-i i fudbalu!

Infantino je u petak izabran za novog prvog čoveka svetskog fudbala i na toj funkciji je nasledio suspendovanog Sepa Blatera.

„Povratićemo ugled FIFA i svi će nam aplaudirati na tome. Moramo da budemo ponosni na FIFA i da se trudimo da svi budu ponosni na nju. Želim da radim sa svima vama, sa svih 209 članica“, rekao je Infantino u svom prvom obraćanju Kongresu FIFA kao predsednik te organizacije.

Nijedan od četvorice kandidata u prvom krugu glasanja nije dobio dvotrećinsku većinu, zbog čega je održan drugi krug, u kojem je Infantinu bila dovoljna prosta većina.

Švajcarski fudbalski administrativac, nekadašnji generalni sekretar Evropske fudbalske unije, preuzeo je rukovođenje FIFA na vanrednom kongresu i vanrednim izborima koji su održani da bi se svetska kuća fudbala reformisala posle brojnih korupcijskih skandala.

„Moramo da se vratimo fudbalu. Fudbal i FIFA su prošli kroz teška i tužna vremena, ali sada je to završeno. Moramo da izvršimo reforme, da uvedemo dobru vladavinu i transparentnost. Ali i poštovanje, koje ćemo povratiti kroz vredan rad“, rekao je Infantino.

Infantino se, takođe, zahvalio svima na učešću u izborima.

„Hvala vam svima na sportskom nadmetanju. Jedan može da pobedi, a četvorica ne mogu. Ovo je sjajan pokazatelj demokratije u FIFA. Nameravam da budem predsednik svih vas. Putovao sam svetom i nastaviću to da činim“, rekao je Infantino.

46-godišnjak govorio je delegatima na engleskom i francuskom jeziku. Poseduje švajcarsko i italijansko državljanstvo, a po obrazovanju je advokat.

Komentari / 0

Ostavite komentar