Пикси: Мало је реално да будем селектор Србије!

Некадашњи ас српског фудбала, бивши председник Фудбалског савеза и Црвене звезде Драган Стојковић о актуелном тренутку репрезентације: "Будимо реални - ми немамо квалитет".

Фудбал 28.02.2016 | 15:20
Пикси: Мало је реално да будем селектор Србије!

Драган Стојковић-Пикси наставља тренерски пут у Азији. Након дуго радио у јапанској Нагоји, сада је тренер кинеског суперлигаша Гвангжуа.

Гвангжу се припремао у Аустралији, где је дао интервју за СБС радио у којем је говорио о актуелном тренутку репрезентативног фудбала Србије, могућности да буде нови селектор, о домаћем првенству...

Некадашњи председник Фудбалског савеза Југославије и Црвене звезде, реално је сагледао стање у националном тиму и оценио: "Чињенично стање каже да ми немамо квалитет".

"Моје импресије о репрезентацији, као и код сваког нормалног човека који навија за Србију и жели да је види успешну, свакако су негативне. Доживели смо још једно такмичарско разоачарање и чињенично стање говори да ми очгледно немамо квалитет. Ово је треће велико такмичење заредом на којем нас неће бити и то је сигурно разлог за огромну бригу, То је јако велики ударац за српски фудбал", каже Стојковић

Време је, истиче, да сви којима је стало до српског фудбала погледају истини у очи.

"Стално говоримо да имамо одличне играче, појединце, али да немамо тим. Сви тражимо разлоге и анализирамо зашто је тако. Не знам, ја можда размишљам мало другачије и зато постављам питање: Да ми случајно не живимо у некој заблуди? Да то што видимо да се то само нама причињава. Да ипак ми немамо квалитет. Мало је тужно и жалосно, али морамо да прихватимо истину, а она је таква каква јесте - није лепа. Србија нема резултат, нема игру, нема такмичење. Једино што верујем и надам се јесте да ће све то да се ускоро промени у позитивном смеру и да ћемо коначно играти на великој сцени, можда на Мундијалу у Русији 2018", приметио је он.

Откако је у Нагоји почео да гради тренерску каријеру, Стојковић је довођен у везу са позицијм селектора ререзентације Србије. И прошле године та тема била је актуелна, али... Он је јуна прошле године гостовао на ТВ Пинк када је изјавио да би волео да буде селектор и да би се неким играчима захвалио.

"Пикси" за СБС Радио сада каже да нема намеру да преузме државни тим. Бар не у догледној будућности...

"Реално, мислим да не постоји шанса да постанем селектор. Више сам оријентисан клупски него репрезентативно у смислу посла. Та два тренерска посла су сасвим различита, а моје опредељење у наредном периоду је да будем свакодневно активан у фудбалу, кроз тренинге, утакмице, рад са екипом. Све то репрезентативни фудбал не може да пружи. Друга страна медаље је да сваког тренера бескрајно привлачи да једног дана преузме репрезентацију своје земље. То је велика мотивација и инспирација и нема веће сатисфакције него да седнете на ту ужарену клупу на којој ће ваш рад у сваком тренутку пратити барем стотину 'селектора', са сопственим мишљењем како би они нешто урадили дугачије од вас. Али, у овом тренутку, моје опредељење је клупски фудбал и зато сам прихватио понуду Гвангжуа. А шта ће се десити касније - видећемо. Можда ће и доћи дан да преузмем репрезентацију, ак људи који буду водили српски фудбал процене да сам потребан на позицији селектора", поручио је Стојковић.

Пета Звездина звезда говорила је и о клупском фудбалу у Србији. Звезда је веома близу своје 27. титуле шампиона државе, а бодовна разлика је рекордна у корист клуба у којем је некада био и играч и функционер.

"Морам да признам да не пратим баш често, али као сваки човек из фудбала, увек имам информације ту, 'на столу'. Ова сезона је Звездина, то показује бодовна разлика, а играју и добар фудбал. Верујем да ће у другом делу сезоне, с обзиром на предност, али и квалитет који поседују успети да ураде оно што желе - да постану шампиони", каже Стојковић.

Коментари / 0

Оставите коментар