Приштина: Ратно стање, сузавац, пендреци и ...

Седница косовског парламента, на којој се расправља о кандидатури Хашиам Тачија за председника самопроглашеног Косова, данас је два пута прекидана због сузавца који је активирала опозиција, настављена је поподне, након хапшења посланице Самоопредељења Шћипе Пантина, испред зграде сукобили су се демонстранти и полиција.

Србија 26.02.2016 | 17:40
Приштина: Ратно стање, сузавац, пендреци и ...

До сукоба је дошло након што су демонстранти бацали молотовљеве коктеле на припаднике полицију која у великом броју обезбеђује ово здање. Полиција, међу којима специјалци јединице Росу, одговорила је великим количинима сузавца.

Плато испред скупштине тзв. Косова због сузавца је у потпуној магли. Полиција у разбијању демонстраната користи оклопна возила и водене топове и покушава да их удаљи одатле.

Први сузавац је активирао посланик опозиционог радикалног покрета Самоопредељење Исмаил Куртеши, а потом и Пантина, коју је полиција извела из парламента.

Посланик опозиционог радикалног покрета Самоопредељења Аљбин Курти напустио је парламент како би се обратио окупљеним присталицама опозиције, који данима протестују кампујући испред овог здања. Иначе, сузавцу у парламенту је предходила двоцасовна жестока дебата о Хашиму Тачију, једном о два кандидата за председника.

Опозиција је, наиме, на Тачијев рачун изнела низ оптужби на његов досадашњи рад.

Посланици уједињене опозиције већ пола године блокирају рад парламента противеци се формирању Заједнице српских опšтина, споразуму о демаркацији са Црном гором и избору Тачија за председника.

Уколико председник тзв. Косова не буде изабран до 7. марта избори це бити аутоматски расписани јер, према уставу, мандат актуелној председници Атифети Јахјага истице 7. априла, а њен наследник треба да буде изабран 30 дана раније.

Опозиција на самопроглашеном Косову најавила је да неце дозволити да председник ДПК, актуелни заменик премијера и министар спољних послова буде изабран за председника Косова и да це организовати протесте.

Извор: Курир

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

26.02.2016 16:55

Балкан туга невидјена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нарко Република

26.02.2016 17:20

Јел се то сад кољу шиптари међусобно, дошло вријеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амир Чамџић

26.02.2016 17:36

Сада пендречите једни друге.Нема вам више Срба и Милошевића да их оптужујујете за наводну "бруталну репресију", па нека цијели свијет види ко је сада репресиван.Са Србима сте имали макар жита и пшенице, јевтина брашна, а сада имате биједу.Поменуте ћете ви Србе и времена када се добро живјело, када вам је наталитет био као хиперинфлација.Нема тога више, све "стегло, заврнуте пипе", нема више српског "златног жита" да се од њег прави добра пита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

26.02.2016 17:42

Па ста им сад не ваља??? Нема срба, стигла демократја, засто су незадовољни америцки миљеници...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОКАИН СТЕЈТ

26.02.2016 18:04

МА ДАЈТЕ, ДЕМОКРАЦИЈА У КОКАИН СТЕЈТУ.ХА. И НЕЋЕ ПРЕДСЈЕДНИКА КОЈИ ЈЕ ПОКРОВИТЕЉ ТРГОВИНЕ ЉУДСКИМ ОРГАНИМА. МА КАКО ТО. МА ЧУДО ЈЕДНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КГБЛ

26.02.2016 18:07

То је опозиција...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

26.02.2016 20:01

Полицији треба послати помоћ да умјесто сузавца баца бојне отрове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

27.02.2016 05:16

Такву стоку свијет видио није!

ОДГОВОРИТЕ