150. Дерби - Томић неће рат: Фер-плеј и гол више мог Партизана!

Дошло је време да Иван Томић, бивши капитен "Парног ваљка", стане с друге стране аут линије и поведе црно-беле у меч сезоне као тренер.

Фудбал 27.02.2016 | 10:00
150. Дерби - Томић неће рат: Фер-плеј и гол више мог Партизана!

У копачкама их је одиграо много, сада је дошло време да из тунела изађе у ципелама.

Фудбал је Ивана Томића довео пред врата 150. "вечитог дербија" у којем ће он дебитовати други пут, али први као тренер.

Партизан – Црвена звезда, субота, 17 часова, стадион у Хумској, на којем је Томић као клинац навијао за црно-беле, потом играо за црно-беле, а сада мора да води бригу о томе како црно-бели да одиграју најважнији меч у сезони.

"Радовао сам се дербијима као играч и као директор. И осећам велики понос и одговорност пред овај који ћу доживети као тренер. То су огромне емоције, јер је у питању највећа утакмица нашег фудбала, а реч вечити указује на нешто што ће трајати и о чему су причали наши родитељи и родитељи наших родитеља, а о чему ће говорити и наша деца и њихова поколења", рекао је Томић дан пред меч.

"Због тога не желим да расшпирујем мржњу позивима на некакве ратове и борбе, већ да у духу фер плеја сутра присуствујемо утакмици са доста голова у којој ће мој Партизан постићи више".

И као фудбалер, Томић је био препознатљив по фер-плеју. Такав је и сада...

"Никада речима нисам обећавао велике стари. Мислим да су дела пресудна. И зато имам поверење у момке које тренирам, а бићу апсолутно задовољан уколико на терен пренесу само оно што раде на тренинзима. Ни више ни мање од тога", рекао је Томић, који признаје да поглед на табелу није пријатан.

"Није пријатно гледати табелу. Због бодовне предности Црвена звезда је фаворит, али та чињеница код нас може да произведе додатни мотив да покажемо како је разлика у бодовима настала углавном због згуснутог распореда у првом делу сезоне. Сад имамо могућност да пред нашим навијачима представимо млади тим, који ваља истрпети".

О песимизму, који је обрглио Партизан...

"Знам о чему причате. Али, морамо да будемо свесни да смо зимус направили велики рез и да се време рада на тренингу не емитује тако брзо на утакмици. Наша обавеза је да убедимо љубитеље црно-беле боје да заслужујемо поверење и мислим да је сутра идеална прилика да то и покажемо".

Звезда?

"Звезда има доста врлина, њихов тим је већ неко време на окупу. Нису мењали, чак су се додатно појачали. Кад су реализаторске способности у питању наравно да се истичу Катаи, Вијеира и Грујић, али и лидер има мање и покушаћемо најпре да их лоцирамо, а онда и искористимо", рекао је Томић на конференцији за штампу.

Коментари / 0

Оставите коментар