150. Derbi - Tomić neće rat: Fer-plej i gol više mog Partizana!

Došlo je vreme da Ivan Tomić, bivši kapiten "Parnog valjka", stane s druge strane aut linije i povede crno-bele u meč sezone kao trener.

Fudbal 27.02.2016 | 10:00
150. Derbi - Tomić neće rat: Fer-plej i gol više mog Partizana!

U kopačkama ih je odigrao mnogo, sada je došlo vreme da iz tunela izađe u cipelama.

Fudbal je Ivana Tomića doveo pred vrata 150. "večitog derbija" u kojem će on debitovati drugi put, ali prvi kao trener.

Partizan – Crvena zvezda, subota, 17 časova, stadion u Humskoj, na kojem je Tomić kao klinac navijao za crno-bele, potom igrao za crno-bele, a sada mora da vodi brigu o tome kako crno-beli da odigraju najvažniji meč u sezoni.

"Radovao sam se derbijima kao igrač i kao direktor. I osećam veliki ponos i odgovornost pred ovaj koji ću doživeti kao trener. To su ogromne emocije, jer je u pitanju najveća utakmica našeg fudbala, a reč večiti ukazuje na nešto što će trajati i o čemu su pričali naši roditelji i roditelji naših roditelja, a o čemu će govoriti i naša deca i njihova pokolenja", rekao je Tomić dan pred meč.

"Zbog toga ne želim da rasšpirujem mržnju pozivima na nekakve ratove i borbe, već da u duhu fer pleja sutra prisustvujemo utakmici sa dosta golova u kojoj će moj Partizan postići više".

I kao fudbaler, Tomić je bio prepoznatljiv po fer-pleju. Takav je i sada...

"Nikada rečima nisam obećavao velike stari. Mislim da su dela presudna. I zato imam poverenje u momke koje treniram, a biću apsolutno zadovoljan ukoliko na teren prenesu samo ono što rade na treninzima. Ni više ni manje od toga", rekao je Tomić, koji priznaje da pogled na tabelu nije prijatan.

"Nije prijatno gledati tabelu. Zbog bodovne prednosti Crvena zvezda je favorit, ali ta činjenica kod nas može da proizvede dodatni motiv da pokažemo kako je razlika u bodovima nastala uglavnom zbog zgusnutog rasporeda u prvom delu sezone. Sad imamo mogućnost da pred našim navijačima predstavimo mladi tim, koji valja istrpeti".

O pesimizmu, koji je obrglio Partizan...

"Znam o čemu pričate. Ali, moramo da budemo svesni da smo zimus napravili veliki rez i da se vreme rada na treningu ne emituje tako brzo na utakmici. Naša obaveza je da ubedimo ljubitelje crno-bele boje da zaslužujemo poverenje i mislim da je sutra idealna prilika da to i pokažemo".

Zvezda?

"Zvezda ima dosta vrlina, njihov tim je već neko vreme na okupu. Nisu menjali, čak su se dodatno pojačali. Kad su realizatorske sposobnosti u pitanju naravno da se ističu Katai, Vijeira i Grujić, ali i lider ima manje i pokušaćemo najpre da ih lociramo, a onda i iskoristimo", rekao je Tomić na konferenciji za štampu.

Komentari / 0

Ostavite komentar