Сале Грцима: Знате ли ви уопште из које земље је Звезда?!

"Добили смо вас 20 разлике на последњем Светском првенству", подсетио је Ђорђевић грчке новинаре, који не престају да га подсећају на пораз од црвено-белих.

Кошарка 27.02.2016 | 20:20
Сале Грцима: Знате ли ви уопште из које земље је Звезда?!

Појачања, нова енергија, скок форме и победа над првим фаворитом у групи.

Панатинаикос нашег тренера (и селектора) Александара Ђорђевића вратио се у борбу за четвртфинале Евролиге, али грчке новинаре и даље "боли" пораз "зелених" у Атини, од Црвене звезде, који се сматра главним разлогом за потенцијалну елиминацију после Топ 16 фазе.

Стога, у тренуцима славља због победе над Фенербахчеом Жељка Обрадовића, представници медија подсетили су Ђорђевића на, сматрају, велики кикс у мечу са црвено-белима.

Ђорђевић их је, благо речено, "охладио".

"Да, имамо тај пораз од Црвене звезде, али важно је да разумемо из које земље она долази. Ја сам селектор Србије и морамо сви овде да разумемо да је Србија и даље јака кошаркашка земља", узвратио је наш селектор и понудио аргументе.

"Дозволите ми да кажем да није важно како се због тог пораза осећате ви, момци... У Црвеној звезди игра пет репрезентативаца Србије, а ми смо освајачи сребрне медаље на Светском првенству у кошарци. Победили смо репрезентацију Грчке са више од 20 поена разлике", рекао је Ђорђевић и потом закључио:

"Да, слажем се да је то била лоша утакмица за нас, али се догодила у периоду у односу на који смо сада потпуно другачији тим. Имамо неколико нових момака, који су донели 'свеже ноге', важне за овај ниво такмичења, ако причамо о атлетицизму. И то нам много помаже и на тренингу, у опоравку, више не морам да цедим тројицу бекова, чини ми се да смо били једини тим у Евролиги који је држао толико дуго неке играче у игри..."

За крај додао је и...

"Некад ми буде жао играча, због тога што смо их цедили и гурали и исцрпљивали на тренинзима, јер је ниво енергије у тиму због тога опадао. Са појачањима је лакше. Појавио се нови ентузијазам заједно са енергијом коју смо повратили. И то осећам као тренер..."

Коментари / 0

Оставите коментар