Sale Grcima: Znate li vi uopšte iz koje zemlje je Zvezda?!

"Dobili smo vas 20 razlike na poslednjem Svetskom prvenstvu", podsetio je Đorđević grčke novinare, koji ne prestaju da ga podsećaju na poraz od crveno-belih.

Košarka 27.02.2016 | 20:20
Sale Grcima: Znate li vi uopšte iz koje zemlje je Zvezda?!

Pojačanja, nova energija, skok forme i pobeda nad prvim favoritom u grupi.

Panatinaikos našeg trenera (i selektora) Aleksandara Đorđevića vratio se u borbu za četvrtfinale Evrolige, ali grčke novinare i dalje "boli" poraz "zelenih" u Atini, od Crvene zvezde, koji se smatra glavnim razlogom za potencijalnu eliminaciju posle Top 16 faze.

Stoga, u trenucima slavlja zbog pobede nad Fenerbahčeom Željka Obradovića, predstavnici medija podsetili su Đorđevića na, smatraju, veliki kiks u meču sa crveno-belima.

Đorđević ih je, blago rečeno, "ohladio".

"Da, imamo taj poraz od Crvene zvezde, ali važno je da razumemo iz koje zemlje ona dolazi. Ja sam selektor Srbije i moramo svi ovde da razumemo da je Srbija i dalje jaka košarkaška zemlja", uzvratio je naš selektor i ponudio argumente.

"Dozvolite mi da kažem da nije važno kako se zbog tog poraza osećate vi, momci... U Crvenoj zvezdi igra pet reprezentativaca Srbije, a mi smo osvajači srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u košarci. Pobedili smo reprezentaciju Grčke sa više od 20 poena razlike", rekao je Đorđević i potom zaključio:

"Da, slažem se da je to bila loša utakmica za nas, ali se dogodila u periodu u odnosu na koji smo sada potpuno drugačiji tim. Imamo nekoliko novih momaka, koji su doneli 'sveže noge', važne za ovaj nivo takmičenja, ako pričamo o atleticizmu. I to nam mnogo pomaže i na treningu, u oporavku, više ne moram da cedim trojicu bekova, čini mi se da smo bili jedini tim u Evroligi koji je držao toliko dugo neke igrače u igri..."

Za kraj dodao je i...

"Nekad mi bude žao igrača, zbog toga što smo ih cedili i gurali i iscrpljivali na treninzima, jer je nivo energije u timu zbog toga opadao. Sa pojačanjima je lakše. Pojavio se novi entuzijazam zajedno sa energijom koju smo povratili. I to osećam kao trener..."

Komentari / 0

Ostavite komentar