Видео - Ф1: Ферари брз, Мерцедес поуздан, Мекларен боли глава!

Прво предсезонско тестирање у Формули један завршено је у Барселони, Мерцедес је показао велику поузданост, Ферари брзину, а Мекларен старе проблеме.

Остали спортови 27.02.2016 | 16:20
Видео - Ф1: Ферари брз, Мерцедес поуздан, Мекларен боли глава!

Ферари је током четири дана поставио најбржа времена, али је Мерцедес показао снагу тако што је прешао највише без иједног озбиљног проблема.

С друге стране, Мекларен је наишао на нове проблеме са поузданошћу машине, што су ствари које су мучиле екипу и прошле сезоне.

Последњег дана у Барселони најбржи је био Кими Раиконен, док је његов тимски друг из Ферарија Себастијан Фетел био лидер у понедељак и уторак и тада је поставио најбрже време ове недеље.

Нико Хилкенберг из Форс Индије био је најбржи у среду. Актуелни шампион Луис Хамилтон и његов тимски друг Нико Розберг извезли су ове недеље импресивних 675 кругова, што је већа дужина него 10 трка за Велику награду Шпаније.

"Ово је невероватно, никада нисам видео ништа слично. Ауто само иде, иде и иде", рекао је Хамилтон.

Розберг је у уторак возио нешто што је назвао "Ф1 маратон", извезавши 172 круга. Хамилтон је првог дана прешао 156 кругова. Они су тако показали да би Мерцедес могао да буде корак испред свих када сезона буде почела 20. марта.

"Осећај је да је ауто снажан, осећа се стабилно. Освојили смо две титуле првака и помислили бисте да нам је на уласку у трећу годину лако да изгубимо фокус, али сви су фокусиранији него раније, и сви су урадили још бољи посао у прављењу аута", рекао је Хамилтон.

Мекларен је показао напредак у односу на прошлу годину, пошто су Фернандо Алонсо и Џенсон Батон извезли много кругова. Али, Батон је у среду извезао само 51 круг због цурења течности, а Алонсо је у петак заустављен на само три круга због цурења хладњака.

Данил Квјат из Ред Була био је други најбржи у петак, док је трећи био тест возач Форс Индије Алфонсо Селис био је трећи.

Новајлија Рио Харјанто из Индонезије излетео је са стазе у свом Манору, што му се десило други дан узастопно, док је Мексиканац Естебан Гутијерес имао механички квар на свом Хасу, новајлији у Ф1.

Последње тестирање обавиће се од 1. до 4. марта у Барселони.

Коментари / 0

Оставите коментар