Убијен отмичар српских дипломата у Либији

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је, према информацијама из Либије, јуче у граду Сабрата убијен Ал Дабаши, који се са својом групом сумњичи за отмицу двоје српских дипломата у Либији у новембру прошле године.

Србија 26.02.2016 | 14:26
Убијен отмичар српских дипломата у Либији

Према речима Дачића, информације говоре да је Ал Дабаши убијен у градским борбама против ИСИС-а у Сабрати.

Дачић је Бети рекао да је вест о убиству Ал Дабашија објавио Либија Обсервер и да се очекује званична потврда.

Двоје службеника српске амбасаде у Либији Слађана Станковић и Јовица Степић отети су у Либији у новембру прошле године, а погинули су прошлог петка. Према налазима обдукције на Војномедицинској академији, погинули су услед детонације.

Подсетимо, иза отмице Слађане Станковић и Јовице Степића у Либији стоји озлоглашени огранак породице Дабаши, који се бави отмицама људи.

Дабашијеви су на западу Либије развили организовану криминалну мрежу и практично загосподарили градом Сабрата и околним местима.

Извор: Бета

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

неутрални

26.02.2016 13:42

Интернетом се шире информације да је двоје несретних дипломата отето јер Србија није испоручила оружје неким либијским групама. Ако је овај отмичар страдао у борби против џихадиста ткз. ИД, онда има логике изјава Пентагона да ови нису страдали у нападу на џихадистички центар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нејасно

26.02.2016 13:56

А ста цемо са оним албанцем кога је вуциц оценио као мастерминд отмицара Или Дациц и вуциц имају сваки свој извор информација

ОДГОВОРИТЕ
Name

ос

26.02.2016 14:20

Мртва уста не говоре. Случај затворен.

ОДГОВОРИТЕ