Ubijen otmičar srpskih diplomata u Libiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Al Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine.

Srbija 26.02.2016 | 14:26
Ubijen otmičar srpskih diplomata u Libiji

Prema rečima Dačića, informacije govore da je Al Dabaši ubijen u gradskim borbama protiv ISIS-a u Sabrati.

Dačić je Beti rekao da je vest o ubistvu Al Dabašija objavio Libija Observer i da se očekuje zvanična potvrda.

Dvoje službenika srpske ambasade u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u Libiji u novembru prošle godine, a poginuli su prošlog petka. Prema nalazima obdukcije na Vojnomedicinskoj akademiji, poginuli su usled detonacije.

Podsetimo, iza otmice Slađane Stanković i Jovice Stepića u Libiji stoji ozloglašeni ogranak porodice Dabaši, koji se bavi otmicama ljudi.

Dabašijevi su na zapadu Libije razvili organizovanu kriminalnu mrežu i praktično zagospodarili gradom Sabrata i okolnim mestima.

Izvor: Beta

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

neutralni

26.02.2016 13:42

Internetom se šire informacije da je dvoje nesretnih diplomata oteto jer Srbija nije isporučila oružje nekim libijskim grupama. Ako je ovaj otmičar stradao u borbi protiv džihadista tkz. ID, onda ima logike izjava Pentagona da ovi nisu stradali u napadu na džihadistički centar.

ODGOVORITE
Name

nejasno

26.02.2016 13:56

A sta cemo sa onim albancem koga je vucic ocenio kao mastermind otmicara Ili Dacic i vucic imaju svaki svoj izvor informacija

ODGOVORITE
Name

os

26.02.2016 14:20

Mrtva usta ne govore. Slučaj zatvoren.

ODGOVORITE