Адел освојила највише британских музичких награда

Британска поп певачица Адел освојила је највише британских музичких награда Брит као и почасну награду астронаута из Међународне свемирске станице.

Забава 26.02.2016 | 10:30
Адел освојила највише британских музичких награда

Британска поп певачица Адел освојила је највише британских музичких награда Брит као и почасну награду астронаута из Међународне свемирске станице, на 36. свечаној додели награда коју је обележио омаж Дејвиду Боувију.

"Постоје и велики обожаоци горе (у свемиру)", изјавио је британски астронаут Тим Пик певачици у поруци снимљеној из Међународне свемирске станице.

Адел је освојила награду за албум године за "25", за најбољи сингл за песму "Хелло" и за најбољу британску поп уметницу.

Као и током недавних додела америчких музичких награда Греми, организатори награда Брит су одали почаст легендарном музичару Боувију, преминулом 10. јануара, два дана после објављивања албума "Блацк стар" на 69. рођендан.

"Дејвиде, ти јеси смртан али твој потенцијал је надљудски и твоја музика ће наставити да живи. Волимо те и захвални смо", изјавио је глумац Гери Одлман који је примио награду за Боувија која му је постхумно додељена.


Певачица с Новог Зеланда Лорд је извела Боувијеву песму "лифе он Марс" с музичарима који су наступали с култним певачем.

Међу другим добитницима награде се налази група "Колдплеј" за најбољу групу, Џејмс Беј за најбољег британског уметника, Џастин Бибер за најбољег међународног поп уметника а Бјорк за најбољу светску уметницу.


Музичке награде Брит додељују се од 1977. године и еквивалент су америчком Гремију.

НОВОСТИ

 

Коментари / 0

Оставите коментар