Да ли знате ко најмање трчи у Лиги шампиона?!

Шта бисте ви рекли, колико по утакмици километара пређе Лео Меси?!

Фудбал 28.02.2016 | 18:00
Да ли знате ко најмање трчи у Лиги шампиона?!

"Нема потребе да трчите толико много, фудбал је спорт који се игра мозгом".

Овако је пре много, много година говорио својим ученицима Јохан Кројф док је као тренер ударао темеље модерне Барселоне и система који ће у другој деценији 21. века потпуно покорити Европу. Колико је тај велики фудбалски филозоф само био у праву...

Све његове идеје почивају на томе да је у фудбалу најбитније бити на правом месту у право време. Лопту не треба задржавати више од две-три секунде, пасове брзо размењивати и тако чувати енергију за коначни удар. А када до њега дође бићете одморни, много свежији од ривала и много лакше ћете изаћи на крај са њим. Ето, то је у најкраћем данашња Барселона. Фудбалери каталонског гиганта најмање трче у Европи, што надокнађују перфектним постављањем на терену. УЕФА извлачи разне статистике, ради их до најситнијег детаља и то је егзактан податак. А шта мислите, који то играч Барсе најмање трчи?

Па наравно, онај најбољи. Мада, признаћете, када гледате утакмицу то уопште тако не изгледа. Званичан податак статистичара Уефе: Лионел Меси ове сезоне у Лиги шампиона просечно по утакмици претрчи 7.906 метара, дакле, мање од осам километара. Испред њега само је један фудбалер и то штопер Волфзбурга Налдо са 7.357 метара. Занимљив је такође и податак да Меси из године у годину трчи све мање. Пре две сезоне просечно је трчао 8.414 метара по утакмици, а прошле 8.403. Разлике у учинку, наравно, нема. Јер фудбал се, како рече Кројф, игра главом.

Коментари / 0

Оставите коментар