Da li znate ko najmanje trči u Ligi šampiona?!

Šta biste vi rekli, koliko po utakmici kilometara pređe Leo Mesi?!

Fudbal 28.02.2016 | 18:00
Da li znate ko najmanje trči u Ligi šampiona?!

"Nema potrebe da trčite toliko mnogo, fudbal je sport koji se igra mozgom".

Ovako je pre mnogo, mnogo godina govorio svojim učenicima Johan Krojf dok je kao trener udarao temelje moderne Barselone i sistema koji će u drugoj deceniji 21. veka potpuno pokoriti Evropu. Koliko je taj veliki fudbalski filozof samo bio u pravu...

Sve njegove ideje počivaju na tome da je u fudbalu najbitnije biti na pravom mestu u pravo vreme. Loptu ne treba zadržavati više od dve-tri sekunde, pasove brzo razmenjivati i tako čuvati energiju za konačni udar. A kada do njega dođe bićete odmorni, mnogo svežiji od rivala i mnogo lakše ćete izaći na kraj sa njim. Eto, to je u najkraćem današnja Barselona. Fudbaleri katalonskog giganta najmanje trče u Evropi, što nadoknađuju perfektnim postavljanjem na terenu. UEFA izvlači razne statistike, radi ih do najsitnijeg detalja i to je egzaktan podatak. A šta mislite, koji to igrač Barse najmanje trči?

Pa naravno, onaj najbolji. Mada, priznaćete, kada gledate utakmicu to uopšte tako ne izgleda. Zvaničan podatak statističara Uefe: Lionel Mesi ove sezone u Ligi šampiona prosečno po utakmici pretrči 7.906 metara, dakle, manje od osam kilometara. Ispred njega samo je jedan fudbaler i to štoper Volfzburga Naldo sa 7.357 metara. Zanimljiv je takođe i podatak da Mesi iz godine u godinu trči sve manje. Pre dve sezone prosečno je trčao 8.414 metara po utakmici, a prošle 8.403. Razlike u učinku, naravno, nema. Jer fudbal se, kako reče Krojf, igra glavom.

Komentari / 0

Ostavite komentar