Лукавац: Пуцано на истражиоце напада на српског повратника

Полиција је кренула у потрагу за четворицом нападача који су пуцали на Крим-полицију, која је у насељу Росуље на Озрену вршила увиђај због разбојништва над српским повратником Урошем Стојановићем (87), који је брутално претучен.

Босна и Херцеговина 25.02.2016 | 20:20
Лукавац: Пуцано на истражиоце напада на српског повратника

Акцију су покренули МУП Тузланског кантона у сарадњи с припадницима Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Добој. Подршку у потрази су пружили и припадници Јединице за подршку, као и хеликоптер из Републике Српске а блокирано је више путева на подручју општине Петрово, гдје се сумња да су наоружани нападачи побјегли аутомобилом.

Све се десило око 10.30, када је Крим-полиција вршила увиђај испред Стојановићеве куће. Тада је из аутомобила аутоматским оружјем запуцано на инспекторе, али на срећу нико није повријеђен. Како незванично сазнајемо, они су ватру отворили из аутомобила пежо, а касније су у бијегу према општини Петрово пресјели у голф.

Са друге стране, старац Урош, којем су разбојници вече прије нанијели тешке повреде по глави, рукама и тијелу, у веома је тешком стању. У сриједу увече пребачен је у тузланску болницу, гдје је задржан на лијечењу, а тијело му је од батина прекривено модрицама.

Њега је везаног у кући пронашао комшија, а на мети провалника је био и у јесен 2009. године, када му је из сушаре украдено месо. Стојановић иначе у кући живи сам, а чланови његове породице су рекли да су провалници девастирали унутрашњост куће.

У Министарству Тузланског кантона јуче нису могли да потврде, али ни да негирају да ли је пуцњава повезана с нападом на Стојановића. Иначе, ово је други напад у кратком периоду на српске повратнике у Тузланском кантону.

У децембру прошле године у мјесту Сарићи у општини Теочак брутално је претучен и убијен у својој кући Милан Сарић (75). Због сумње да су извршили убиство 10. фебруара су ухапшени Слађан Митровић звани Дивљо (26) из Јање и Сулејман Ђелибашић (27) из Бијељине, који су тренутно у притвору.

НН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

босс1

25.02.2016 19:23

Предсједниче...да ми ипак отпочнемо тај рат поново?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

26.02.2016 10:15

Који "ми"?

Name

Да да

25.02.2016 19:46

Два момка из Бијељине и два момка из Лопара су ухапсена због напада. Толико о медјувјерском насиљу. Десет година би они мени гулили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.ср

25.02.2016 21:58

То су горки и цело

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

26.02.2016 04:52

Рурални наркомани, опасни момци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залост

26.02.2016 06:28

Залосно је да се Сладјан и Сулејман лијепо слазу, а ми не...

ОДГОВОРИТЕ