Lukavac: Pucano na istražioce napada na srpskog povratnika

Policija je krenula u potragu za četvoricom napadača koji su pucali na Krim-policiju, koja je u naselju Rosulje na Ozrenu vršila uviđaj zbog razbojništva nad srpskim povratnikom Urošem Stojanovićem (87), koji je brutalno pretučen.

Bosna i Hercegovina 25.02.2016 | 20:20
Lukavac: Pucano na istražioce napada na srpskog povratnika

Akciju su pokrenuli MUP Tuzlanskog kantona u saradnji s pripadnicima Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj. Podršku u potrazi su pružili i pripadnici Jedinice za podršku, kao i helikopter iz Republike Srpske a blokirano je više puteva na području opštine Petrovo, gdje se sumnja da su naoružani napadači pobjegli automobilom.

Sve se desilo oko 10.30, kada je Krim-policija vršila uviđaj ispred Stojanovićeve kuće. Tada je iz automobila automatskim oružjem zapucano na inspektore, ali na sreću niko nije povrijeđen. Kako nezvanično saznajemo, oni su vatru otvorili iz automobila pežo, a kasnije su u bijegu prema opštini Petrovo presjeli u golf.

Sa druge strane, starac Uroš, kojem su razbojnici veče prije nanijeli teške povrede po glavi, rukama i tijelu, u veoma je teškom stanju. U srijedu uveče prebačen je u tuzlansku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju, a tijelo mu je od batina prekriveno modricama.

Njega je vezanog u kući pronašao komšija, a na meti provalnika je bio i u jesen 2009. godine, kada mu je iz sušare ukradeno meso. Stojanović inače u kući živi sam, a članovi njegove porodice su rekli da su provalnici devastirali unutrašnjost kuće.

U Ministarstvu Tuzlanskog kantona juče nisu mogli da potvrde, ali ni da negiraju da li je pucnjava povezana s napadom na Stojanovića. Inače, ovo je drugi napad u kratkom periodu na srpske povratnike u Tuzlanskom kantonu.

U decembru prošle godine u mjestu Sarići u opštini Teočak brutalno je pretučen i ubijen u svojoj kući Milan Sarić (75). Zbog sumnje da su izvršili ubistvo 10. februara su uhapšeni Slađan Mitrović zvani Divljo (26) iz Janje i Sulejman Đelibašić (27) iz Bijeljine, koji su trenutno u pritvoru.

NN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

boss1

25.02.2016 19:23

Predsjedniče...da mi ipak otpočnemo taj rat ponovo?!

ODGOVORITE
Name

narod

26.02.2016 10:15

Koji "mi"?

Name

Da da

25.02.2016 19:46

Dva momka iz Bijeljine i dva momka iz Lopara su uhapsena zbog napada. Toliko o medjuvjerskom nasilju. Deset godina bi oni meni gulili.

ODGOVORITE
Name

Re.sr

25.02.2016 21:58

To su gorki i celo

ODGOVORITE
Name

zero

26.02.2016 04:52

Ruralni narkomani, opasni momci.

ODGOVORITE
Name

Zalost

26.02.2016 06:28

Zalosno je da se Sladjan i Sulejman lijepo slazu, a mi ne...

ODGOVORITE