Да ли је Гадафи био чест гост у Србији?

Бивши шеф државе Борис Тадић и бивши министар одбране Драган Шутановац тајно су у Србију доводили Саифа ел Ислама Гадафија, сина Муамера ел Гадафија, и организовали му лов у најпознатијем српском ловишту "Карађорђево"!

Србија 25.02.2016 | 19:30
Да ли је Гадафи био чест гост у Србији?

Ове шокантне информације открио је лидер СПС Ивица Дачић, који је Тадића претходно индиректно осумњичио да је од бившег либијског вође узимао кеш и позвао га да објасни зашто је у пет година чак четири пута ишао у Либију.

Гостујући у емисији "Упитник" на РТС, Дачић је истакао да је свака Сеифова посета Србији чувана у строгој тајности.

Гадафијев син Саиф ел Ислам Гадафи, долазио је тајно у лов у Србију. Шетао се са Тадићем и Шутановцем. То је пуна истина и то је важно да се зна... - испричао је Дачић, који није желео да конкретније прича на ову тему.

Шутановац потврђује да је Гадафијев син долазио у Србију, али тврди да то није била никаква тајна.

"То нису биле приватне посете. Није тачно да сам с њим био у лову, али смо имали добар однос и био је пријатељ Србије. Саиф је био заинтересован за изградњу војне болнице у Триполију, а СДПР је израдио идејна решења. План је био да коначно српске грађевинске компаније добију велики посао. Нажалост, због рата у Либији, од пројекта се одустало", наглашава Шутановац.

Тадић се није оглашавао, а његова саветница за медије Марина Комад тврди да није било лова:

Тадић у животу није био у лову, па тако ни са Сеифом Гадафијем...

Владислав Јовановић, бивши амбасадор, каже да је лов снажно средство за "омекшавање" саговорника.

"Можда су Саифове посете биле тајне јер режим није желео да за то сазнају Американци. А можда је и сам Гадафи то тражио због безбедности сина. Надам се да је Тадић искористио гостопримство, јер је у супротном то била скупа играрија", закључује Јовановић.

Извор: Информер

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Освит

25.02.2016 19:51

Ста Дациц хоце да казе да је Гадафи криминалац,а Миса Банана фини господин,могао је бар питати Русе они би му рекли да је побркао лонцице и да прави људи никад не издају пријатеље посебно кад падну у немилост,а Либија и породица Гадафи су били и остали пријатељи Србији и у најтезим временима за Србију.

ОДГОВОРИТЕ