Da li je Gadafi bio čest gost u Srbiji?

Bivši šef države Boris Tadić i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac tajno su u Srbiju dovodili Saifa el Islama Gadafija, sina Muamera el Gadafija, i organizovali mu lov u najpoznatijem srpskom lovištu "Karađorđevo"!

Srbija 25.02.2016 | 19:30
Da li je Gadafi bio čest gost u Srbiji?

Ove šokantne informacije otkrio je lider SPS Ivica Dačić, koji je Tadića prethodno indirektno osumnjičio da je od bivšeg libijskog vođe uzimao keš i pozvao ga da objasni zašto je u pet godina čak četiri puta išao u Libiju.

Gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS, Dačić je istakao da je svaka Seifova poseta Srbiji čuvana u strogoj tajnosti.

Gadafijev sin Saif el Islam Gadafi, dolazio je tajno u lov u Srbiju. Šetao se sa Tadićem i Šutanovcem. To je puna istina i to je važno da se zna... - ispričao je Dačić, koji nije želeo da konkretnije priča na ovu temu.

Šutanovac potvrđuje da je Gadafijev sin dolazio u Srbiju, ali tvrdi da to nije bila nikakva tajna.

"To nisu bile privatne posete. Nije tačno da sam s njim bio u lovu, ali smo imali dobar odnos i bio je prijatelj Srbije. Saif je bio zainteresovan za izgradnju vojne bolnice u Tripoliju, a SDPR je izradio idejna rešenja. Plan je bio da konačno srpske građevinske kompanije dobiju veliki posao. Nažalost, zbog rata u Libiji, od projekta se odustalo", naglašava Šutanovac.

Tadić se nije oglašavao, a njegova savetnica za medije Marina Komad tvrdi da nije bilo lova:

Tadić u životu nije bio u lovu, pa tako ni sa Seifom Gadafijem...

Vladislav Jovanović, bivši ambasador, kaže da je lov snažno sredstvo za "omekšavanje" sagovornika.

"Možda su Saifove posete bile tajne jer režim nije želeo da za to saznaju Amerikanci. A možda je i sam Gadafi to tražio zbog bezbednosti sina. Nadam se da je Tadić iskoristio gostoprimstvo, jer je u suprotnom to bila skupa igrarija", zaključuje Jovanović.

Izvor: Informer

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Osvit

25.02.2016 19:51

Sta Dacic hoce da kaze da je Gadafi kriminalac,a Misa Banana fini gospodin,mogao je bar pitati Ruse oni bi mu rekli da je pobrkao loncice i da pravi ljudi nikad ne izdaju prijatelje posebno kad padnu u nemilost,a Libija i porodica Gadafi su bili i ostali prijatelji Srbiji i u najtezim vremenima za Srbiju.

ODGOVORITE