Дубаи: Ноле се предао Лопесу - због проблема са оком!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић завршио је наступ на АТП турниру у Дубаију у четвртфиналу пошто је предао меч Фелисијану Лопесу.

Тенис 25.02.2016 | 19:00
Дубаи: Ноле се предао Лопесу - због проблема са оком!

Српски тенисер имао је током дуела са Шпанцем проблем са оком, па је предао меч после изгубљеног првог сета (6:3).

То је први пораз Ђоковића од завршног Мастерса у Лондону када је бољи у групној фази изгубио до Роџера Федерера. Ривал Лопесу у петак у полуфиналу биће Маркос Багдатис.

Новак је први пут предао меч после више од четири године због чега ће изгубити нешто више од 200 бодова јер је бранио прошлогодишње финале у којем је поражен од Роџера Федерера.

Године 2011. морао је да напусти дуел са Хуаном Мартином дел Потром због тога што је обновио повреду међуребарног мишића зарађене на УС опену. Он је тако пропустио прилику да изједначи апсолутни рекорд Ивана Лендла са 18 узастопних финала на АТП туру.

Дерби четвртфинала играли су Ник Кирјос и Томаш Бердих, а Аустралијанац је славио са 6:4, 6:4 – други пут у две недеље Кирјос је добио Бердиха, и то поново без изгубљеног сета, као у Марсеју.

Полуфинални меч Новак је отворио својим сервисом, али није све ишло по плану. Није успевао да пронађе ритам и грешкама је упао у проблем, да би на брејк лопти Фелисијано одиграо веома агресивно и направио брејк за 0:1.

Јесте Лопес почео меч одлично, али је Новакова игра била непрепознатљива. Шпанац је добио десет поена у низу, повео је лако са 2:0, а онда стигао и до три везане брејк лопте у трећем гему.

Ђоковић је успео да се извуче, добио је пет везаних поена и смањио на 2:1. Ипак, било је јасно да нешто није у реду, а у паузи између гемова Новак је позвао тренера због проблема са оком које је деловало црвено. После краће паузе српски тенисер се ипак вратио на терен.

У наставку сета Лопес је лако добио своје сервис гемове, а у деветом је новим брејком окончао сет. То је био и крај меча, пошто је Ђоковић одлучио да преда због проблема са оком.

Стан Вавринка пласирао се у полуфинале АТП турнира у Дубаију пошто је победио Филипа Колшрајбера са 7:5, 6:1.

Швајцарски тенисер није блистао, али је одиграо добро када је то било потребно и ипак је рутински стигао до борбе за полуфинале.

Тамо га очекује Ник Кирјос са којим се до сада састајао два пута. Ипак, овај дуел ће бити у центру пажње због срамних коментара Аустралијанца током њиховог меча у Канади када је Кирјос пришао Швајцарцу рекавши му да је Танаси Кокинакис спавао са његовом девојком Доном Векић.

Уследило је извињење и помирење, али ће њихопв окршај у петак у сваком случају бити занимљив.

„Биће то добар изазов за мене. Он игра заиста добар тенис“, рекао је Вавринка после победе над Колшрајбером.

Коментари / 0

Оставите коментар