Dubai: Nole se predao Lopesu - zbog problema sa okom!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković završio je nastup na ATP turniru u Dubaiju u četvrtfinalu pošto je predao meč Felisijanu Lopesu.

Tenis 25.02.2016 | 19:00
Dubai: Nole se predao Lopesu - zbog problema sa okom!

Srpski teniser imao je tokom duela sa Špancem problem sa okom, pa je predao meč posle izgubljenog prvog seta (6:3).

To je prvi poraz Đokovića od završnog Mastersa u Londonu kada je bolji u grupnoj fazi izgubio do Rodžera Federera. Rival Lopesu u petak u polufinalu biće Markos Bagdatis.

Novak je prvi put predao meč posle više od četiri godine zbog čega će izgubiti nešto više od 200 bodova jer je branio prošlogodišnje finale u kojem je poražen od Rodžera Federera.

Godine 2011. morao je da napusti duel sa Huanom Martinom del Potrom zbog toga što je obnovio povredu međurebarnog mišića zarađene na US openu. On je tako propustio priliku da izjednači apsolutni rekord Ivana Lendla sa 18 uzastopnih finala na ATP turu.

Derbi četvrtfinala igrali su Nik Kirjos i Tomaš Berdih, a Australijanac je slavio sa 6:4, 6:4 – drugi put u dve nedelje Kirjos je dobio Berdiha, i to ponovo bez izgubljenog seta, kao u Marseju.

Polufinalni meč Novak je otvorio svojim servisom, ali nije sve išlo po planu. Nije uspevao da pronađe ritam i greškama je upao u problem, da bi na brejk lopti Felisijano odigrao veoma agresivno i napravio brejk za 0:1.

Jeste Lopes počeo meč odlično, ali je Novakova igra bila neprepoznatljiva. Španac je dobio deset poena u nizu, poveo je lako sa 2:0, a onda stigao i do tri vezane brejk lopte u trećem gemu.

Đoković je uspeo da se izvuče, dobio je pet vezanih poena i smanjio na 2:1. Ipak, bilo je jasno da nešto nije u redu, a u pauzi između gemova Novak je pozvao trenera zbog problema sa okom koje je delovalo crveno. Posle kraće pauze srpski teniser se ipak vratio na teren.

U nastavku seta Lopes je lako dobio svoje servis gemove, a u devetom je novim brejkom okončao set. To je bio i kraj meča, pošto je Đoković odlučio da preda zbog problema sa okom.

Stan Vavrinka plasirao se u polufinale ATP turnira u Dubaiju pošto je pobedio Filipa Kolšrajbera sa 7:5, 6:1.

Švajcarski teniser nije blistao, ali je odigrao dobro kada je to bilo potrebno i ipak je rutinski stigao do borbe za polufinale.

Tamo ga očekuje Nik Kirjos sa kojim se do sada sastajao dva puta. Ipak, ovaj duel će biti u centru pažnje zbog sramnih komentara Australijanca tokom njihovog meča u Kanadi kada je Kirjos prišao Švajcarcu rekavši mu da je Tanasi Kokinakis spavao sa njegovom devojkom Donom Vekić.

Usledilo je izvinjenje i pomirenje, ali će njihopv okršaj u petak u svakom slučaju biti zanimljiv.

„Biće to dobar izazov za mene. On igra zaista dobar tenis“, rekao je Vavrinka posle pobede nad Kolšrajberom.

Komentari / 0

Ostavite komentar