Договор у Москви, Руси стижу у Београд

Прехрамбене компаније из Србије које су учествовале на међународном сајму прехране "Продекспо 2016" у Москви договориле су извоз у износу од 27,6 милиона евра.

Србија 25.02.2016 | 22:56
Договор у Москви, Руси стижу у Београд

Сајам је одржан од 8. до 12. фебруара и на њему је учествовало 2.309 излагача из 65 држава, а Србију је представљало 15 компанија, саопштила је Привредна комора Србије.

Извоз у Русију и земље Заједнице независних држава договориле су компаније у области производње и прераде меса и млека, воћа и поврћа, пецива, кондиторских и безглутенских производа, алкохолних пића.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је рекао да је, осим конкретних пословних аранжмана српских компанија, значајан резултат овогодишњег "Продекспа 2016" то што су договорени билатерални сусрети представника руских трговинских ланаца са српским компанијама, потенцијалним добављачима.

Он је најавио да ће 11. марта у Београду бити одржан састанак привредника из Србије и представника петнаестак руских регионалних и федералних трговинских ланаца.

ПКС је истакла да је на "Продекспу" велики успех постигла компанија Карнекс, једини страни произвођач (ван Заједнице независних држава) који је награђен са два престижна признања.

"Бити једина компанија из Србије и читавог региона, која је освојила две награде на светски познатој изложби, изузетан је успех и велико признање не само за Карнекс, него и за нашу државу и потврда да као земља можемо да понудимо врхунске производе", изјавио је менаџер извоза у Карнексу Срђан Радовановић.

Наступе српских компанија на међународним сајмовима организује ПКС у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и већ су почеле порипреме за сајмове прехрамбене индустрије - Wорлд Фоод Москва у септембру, као и СИАЛ Париз у октобру.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

25.02.2016 17:22

Да сам ја на мјесту Русије све бих ово условио престанокм увлачења Србије у задњицу НАТО-а. Колико им је само ЕУ поставила услова а Вучић и остали само воде Србију у распад. Ћоравој коки давао или не давао исто је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо

25.02.2016 18:48

Није теби лако !

Name

Милојко Бања Лука

26.02.2016 07:53

Па видиш да је глуп,зато је и написао оо што значи да је нула процената у тој исламској глави мозга.

Name

Ре оо

26.02.2016 07:40

Ста је погресно или неистинито написао објасни зивота ти?

ОДГОВОРИТЕ