Dogovor u Moskvi, Rusi stižu u Beograd

Prehrambene kompanije iz Srbije koje su učestvovale na međunarodnom sajmu prehrane "Prodekspo 2016" u Moskvi dogovorile su izvoz u iznosu od 27,6 miliona evra.

Srbija 25.02.2016 | 22:56
Dogovor u Moskvi, Rusi stižu u Beograd

Sajam je održan od 8. do 12. februara i na njemu je učestvovalo 2.309 izlagača iz 65 država, a Srbiju je predstavljalo 15 kompanija, saopštila je Privredna komora Srbije.

Izvoz u Rusiju i zemlje Zajednice nezavisnih država dogovorile su kompanije u oblasti proizvodnje i prerade mesa i mleka, voća i povrća, peciva, konditorskih i bezglutenskih proizvoda, alkoholnih pića.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da je, osim konkretnih poslovnih aranžmana srpskih kompanija, značajan rezultat ovogodišnjeg "Prodekspa 2016" to što su dogovoreni bilateralni susreti predstavnika ruskih trgovinskih lanaca sa srpskim kompanijama, potencijalnim dobavljačima.

On je najavio da će 11. marta u Beogradu biti održan sastanak privrednika iz Srbije i predstavnika petnaestak ruskih regionalnih i federalnih trgovinskih lanaca.

PKS je istakla da je na "Prodekspu" veliki uspeh postigla kompanija Karneks, jedini strani proizvođač (van Zajednice nezavisnih država) koji je nagrađen sa dva prestižna priznanja.

"Biti jedina kompanija iz Srbije i čitavog regiona, koja je osvojila dve nagrade na svetski poznatoj izložbi, izuzetan je uspeh i veliko priznanje ne samo za Karneks, nego i za našu državu i potvrda da kao zemlja možemo da ponudimo vrhunske proizvode", izjavio je menadžer izvoza u Karneksu Srđan Radovanović.

Nastupe srpskih kompanija na međunarodnim sajmovima organizuje PKS u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i već su počele poripreme za sajmove prehrambene industrije - World Food Moskva u septembru, kao i SIAL Pariz u oktobru.

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

25.02.2016 17:22

Da sam ja na mjestu Rusije sve bih ovo uslovio prestanokm uvlačenja Srbije u zadnjicu NATO-a. Koliko im je samo EU postavila uslova a Vučić i ostali samo vode Srbiju u raspad. Ćoravoj koki davao ili ne davao isto je.

ODGOVORITE
Name

oo

25.02.2016 18:48

Nije tebi lako !

Name

Milojko Banja Luka

26.02.2016 07:53

Pa vidiš da je glup,zato je i napisao oo što znači da je nula procenata u toj islamskoj glavi mozga.

Name

Re oo

26.02.2016 07:40

Sta je pogresno ili neistinito napisao objasni zivota ti?

ODGOVORITE