Шаровић: БиХ поправила свој положај у ЕБРД

На ЕБРД-овој Инвестицијској конференцији у Лондону учествовао је и Мирко Шаровић, министар трговине БиХ, након које је у обраћању медијима казао да је БиХ појачала своју позицију, и истакла кандидатуру за велики догађај.

Босна и Херцеговина 25.02.2016 | 12:05
Шаровић: БиХ поправила свој положај у ЕБРД

"То је било видљиво, а ми смо на прагу кандидатуре за састанак ЕБРД-а 2019. године што је значајна потврда", казао је Шаровић.

"БиХ је јасно предочено да су јој доступне све линије регионалне сарадње. Што се енергетике тиче, од 2016. године ЕБРД ће појачати улагања у енергетски сектор, до износа 40 одсто, што је јако значајно. Очекују пројекте из БиХ, здраве пројекте, а неки ће бити финансирани појединачно, а неки кроз регионалне пројекте за западни Балкан", појашњава Шаровић.

"На самиту у Паризу ове године пројекти и стратешки документи морају бити презентовани од земаља западног Балкана. У Паризу не можемо очекивати пројекте енергетике ако не будемо имали стратешке документе. Штета је да се сваке године губе стредства јер БиХ нема кључне документе", изјавио је Шаровић.

Обзиром да пројекте за западни Балкан земље добијају и грант средства, министар трговине БиХ позвао је на разговоре челника Републике Српске и Федерације БиХ како би се донијеле стратегије из области енергетике и транспорта, које су нужне за средства која се расподјељују.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

читалац

25.02.2016 11:12

Ово је најбољи босански министар! Свака част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

25.02.2016 14:31

Шта је то "ВЕЛИКИ ДОГАЂАЈ"?

ОДГОВОРИТЕ