Катарина Ребрача нема од чега да живи!

На суђењу за крађу 37 милиона динара Катарина рекла да је издржавају бивши муж и отац.

Србија 25.02.2016 | 12:45
Катарина Ребрача нема од чега да живи!

Бивша манекенка Катарина Ребрача (41) открила је јуче у Вишем суду у Београду да је у тешкој материјалној ситуацији и да нема никаква примања.

Некадашња власница хуманитарног фонда „Катарина Ребрача“, оптужена да је присвојила око 37 милиона динара које су добротвори и грађани прикупили за лечење жена оболелих од рака дојке, објаснила је суду од чега живи.

Тешка ситуација

"На самом почетку јучерашњег суђења Катарина Ребрача изнела је личне податке. Тада је открила да је незапослена, да нема месечна примања и да је због тога издржавају отац, који је у пензији, и бивши муж", каже саговорник Курира.

Током припремног рочишта, које је одржано пред поновни почетак суђења, и мајка некадашње манекенке открила је своју тешку материјалну ситуацију. Сандрина Богуновић је, према незваничним информацијама, изјавила да се издржава од социјалне помоћи од око 9.000 динара месечно!

После изношења личних података, како наводи саговорник Курира, Ребрача, њена мајка, као и оптужене некадашње њихове сараднице Мирјана Христић и Слађана Миронија одбациле су кривицу тврдећи да нису присвајале новац.

Према наводима оптужнице, Ребрача је основала хуманитарни фонд с чијег је рачуна од 2006. до 2010. новац, како се сумња, уместо за куповину мамографа, пребацила на приватне рачуне и потрошила за сопствене потребе.

Бивша манекенка, подсетимо, била је ухапшена 7. априла 2010. и у притвору је провела седам и по месеци.

Без нагодбе

Током суђења, које траје већ скоро шест година и после припремног рочишта би требало да крене изнова, она је одбацивала кривицу.

"У децембру прошле године водила је преговоре с Вишим тужилаштвом о склапању споразума о признању кривице, али они нису уродили плодом. Спекулише се да нису могли да се договоре о висини казне и новчаног износа који би у случају признања кривице морала да врати", каже извор Курира.

Луксузан живот

Медији су у време хапшења Ребраче писали да је она новцем који је скупљала за фонд куповала луксузне аутомобиле, плаћала летовања, рентакар, па чак и храну за кућне љубимце.

"Новац је трошен за пријеме и балове, постоје рачуни из разних ресторана који су плаћани новцем овог фонда", причали су тада извори блиски истрази.

Остала сама

Катарина Ребрача, током суђења које би после скоро шест година требало да почне изнова, неколико пута је мењала браниоце. Како сазнајемо, једног од адвоката који ју је годинама заступао пред судом није плаћала, па је он био принуђен да јој откаже одбрану, пошто је наводно из свог џепа платио чак и неке судске трошкове.

Извор: Курир

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лав

25.02.2016 12:19

Нек да број телефона,ријесицемоиздразавање!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бег

25.02.2016 13:23

За блајвење има од мене 20КМ по блајву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

25.02.2016 14:34

Усвојицу је

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

25.02.2016 14:57

Сад нема. А зивјела је као БХ политицари арцењем народних пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марица

25.02.2016 15:40

Сада нема, а када се мама хвалила луксузним зивотом, тада је имала. Срамота да их буде и једну и другу. Нека беру јабуке на Н. Зеланду, малине, круске, брескве по Србији. Како их није срамота да тразе социјалну помоц.

ОДГОВОРИТЕ