Katarina Rebrača nema od čega da živi!

Na suđenju za krađu 37 miliona dinara Katarina rekla da je izdržavaju bivši muž i otac.

Srbija 25.02.2016 | 12:45
Katarina Rebrača nema od čega da živi!

Bivša manekenka Katarina Rebrača (41) otkrila je juče u Višem sudu u Beogradu da je u teškoj materijalnoj situaciji i da nema nikakva primanja.

Nekadašnja vlasnica humanitarnog fonda „Katarina Rebrača“, optužena da je prisvojila oko 37 miliona dinara koje su dobrotvori i građani prikupili za lečenje žena obolelih od raka dojke, objasnila je sudu od čega živi.

Teška situacija

"Na samom početku jučerašnjeg suđenja Katarina Rebrača iznela je lične podatke. Tada je otkrila da je nezaposlena, da nema mesečna primanja i da je zbog toga izdržavaju otac, koji je u penziji, i bivši muž", kaže sagovornik Kurira.

Tokom pripremnog ročišta, koje je održano pred ponovni početak suđenja, i majka nekadašnje manekenke otkrila je svoju tešku materijalnu situaciju. Sandrina Bogunović je, prema nezvaničnim informacijama, izjavila da se izdržava od socijalne pomoći od oko 9.000 dinara mesečno!

Posle iznošenja ličnih podataka, kako navodi sagovornik Kurira, Rebrača, njena majka, kao i optužene nekadašnje njihove saradnice Mirjana Hristić i Slađana Mironija odbacile su krivicu tvrdeći da nisu prisvajale novac.

Prema navodima optužnice, Rebrača je osnovala humanitarni fond s čijeg je računa od 2006. do 2010. novac, kako se sumnja, umesto za kupovinu mamografa, prebacila na privatne račune i potrošila za sopstvene potrebe.

Bivša manekenka, podsetimo, bila je uhapšena 7. aprila 2010. i u pritvoru je provela sedam i po meseci.

Bez nagodbe

Tokom suđenja, koje traje već skoro šest godina i posle pripremnog ročišta bi trebalo da krene iznova, ona je odbacivala krivicu.

"U decembru prošle godine vodila je pregovore s Višim tužilaštvom o sklapanju sporazuma o priznanju krivice, ali oni nisu urodili plodom. Spekuliše se da nisu mogli da se dogovore o visini kazne i novčanog iznosa koji bi u slučaju priznanja krivice morala da vrati", kaže izvor Kurira.

Luksuzan život

Mediji su u vreme hapšenja Rebrače pisali da je ona novcem koji je skupljala za fond kupovala luksuzne automobile, plaćala letovanja, rentakar, pa čak i hranu za kućne ljubimce.

"Novac je trošen za prijeme i balove, postoje računi iz raznih restorana koji su plaćani novcem ovog fonda", pričali su tada izvori bliski istrazi.

Ostala sama

Katarina Rebrača, tokom suđenja koje bi posle skoro šest godina trebalo da počne iznova, nekoliko puta je menjala branioce. Kako saznajemo, jednog od advokata koji ju je godinama zastupao pred sudom nije plaćala, pa je on bio prinuđen da joj otkaže odbranu, pošto je navodno iz svog džepa platio čak i neke sudske troškove.

Izvor: Kurir

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Lav

25.02.2016 12:19

Nek da broj telefona,rijesicemoizdrazavanje!!!

ODGOVORITE
Name

beg

25.02.2016 13:23

Za blajvenje ima od mene 20KM po blajvu

ODGOVORITE
Name

Bl

25.02.2016 14:34

Usvojicu je

ODGOVORITE
Name

bluka

25.02.2016 14:57

Sad nema. A zivjela je kao BH politicari arcenjem narodnih para.

ODGOVORITE
Name

marica

25.02.2016 15:40

Sada nema, a kada se mama hvalila luksuznim zivotom, tada je imala. Sramota da ih bude i jednu i drugu. Neka beru jabuke na N. Zelandu, maline, kruske, breskve po Srbiji. Kako ih nije sramota da traze socijalnu pomoc.

ODGOVORITE