"Новаку као Србину су ОИ важније него неком Нијемцу!“

"То има везе са пореклом. За једног Србина су Олимпијада и Дејвис куп важнији него неком Аустријанцу или Немцу", казао је Грич, члан Новаковог тима. Он је додао да Ђоковић воли спорт, чак фанатично.

Тенис 27.02.2016 | 17:40
"Новаку као Србину су ОИ важније него неком Нијемцу!“

Члан тренерског тима првог рекета света Новака Ђоковића, Гебхард Грич, изјавио је да је његов штићеник много напредовао и да је, када је у стварно доброј форми непобедив, па чак и на песку.

Аустријанац, који себе назива "перформанс менаџером", рекао је у интервјуу бечком дневнику "Стандард", да, ако упореди Ђоковића од данас са оним од 2009, онда постоји огромна разлика.

"Он је стално напредовао, пре свега координативне способности, своје покрете при трчању. Његова најбоља игра је сада далеко боља него пре пет, шест година", нагласио је Грич.

Он је Ђоковића описао као "екстремног перфекционисту", који зна шта је важно у тенису - а то је прецизност.

"Сваки турнир, сваки терен је другачији. Другачија је влажност ваздуха, али и лопте. Гледаоци виде само коначни производ. Међутим, не знају колико рада стоји иза свега", указао је Грич.

Он је негирао писања медија да постоји "машина Ђоковић".

"Не постоје људске машине. И врхунски спортисти су људи, који имају породичне и друге проблеме, а тако и врхунски спортисти имају лоше дане", рекао је он додајући да их има и Ђоковић.

"То нису често комплетно лоши дани, али и он понекад устане на леву ногу. Када то приметим онда се захтева мој рад", објаснио је он.

Грич је подвукао да је Ђоковић непобедив када има прави дан, и то чак и на песку.

Протекла година, према његовим речима је била добра, тако да се не може планирати да се ова буде још боља.

"Ми желимо даље да наставимо да радимо паметно, очувамо форму, и поново изборимо супер сезону", нагласио је Грич.

Он је указао да Олимпијада не мења много у плановима, јер је сваки турнир оптерећење.

"Мораће можда да се изостане са неког турнира. Највећи проблем, међутим, представља Дејвис куп јер су термини често лоше заказани", објаснио је Грич.

Он је одбацио могућност да би Ђоковић могао изостати са Олимпијаде или Дејвис Купа.

"То има везе са пореклом. За једног Србина су Олимпијада и Дејвис куп важнији него неком Аустријанцу или Немцу", казао је Грич.

Он је додао да Ђоковић воли спорт, чак фанатично, и да му је огромно задовољство да побеђује.

Коментари / 0

Оставите коментар