"Novaku kao Srbinu su OI važnije nego nekom Nijemcu!“

"To ima veze sa poreklom. Za jednog Srbina su Olimpijada i Dejvis kup važniji nego nekom Austrijancu ili Nemcu", kazao je Grič, član Novakovog tima. On je dodao da Đoković voli sport, čak fanatično.

Tenis 27.02.2016 | 17:40
"Novaku kao Srbinu su OI važnije nego nekom Nijemcu!“

Član trenerskog tima prvog reketa sveta Novaka Đokovića, Gebhard Grič, izjavio je da je njegov štićenik mnogo napredovao i da je, kada je u stvarno dobroj formi nepobediv, pa čak i na pesku.

Austrijanac, koji sebe naziva "performans menadžerom", rekao je u intervjuu bečkom dnevniku "Standard", da, ako uporedi Đokovića od danas sa onim od 2009, onda postoji ogromna razlika.

"On je stalno napredovao, pre svega koordinativne sposobnosti, svoje pokrete pri trčanju. Njegova najbolja igra je sada daleko bolja nego pre pet, šest godina", naglasio je Grič.

On je Đokovića opisao kao "ekstremnog perfekcionistu", koji zna šta je važno u tenisu - a to je preciznost.

"Svaki turnir, svaki teren je drugačiji. Drugačija je vlažnost vazduha, ali i lopte. Gledaoci vide samo konačni proizvod. Međutim, ne znaju koliko rada stoji iza svega", ukazao je Grič.

On je negirao pisanja medija da postoji "mašina Đoković".

"Ne postoje ljudske mašine. I vrhunski sportisti su ljudi, koji imaju porodične i druge probleme, a tako i vrhunski sportisti imaju loše dane", rekao je on dodajući da ih ima i Đoković.

"To nisu često kompletno loši dani, ali i on ponekad ustane na levu nogu. Kada to primetim onda se zahteva moj rad", objasnio je on.

Grič je podvukao da je Đoković nepobediv kada ima pravi dan, i to čak i na pesku.

Protekla godina, prema njegovim rečima je bila dobra, tako da se ne može planirati da se ova bude još bolja.

"Mi želimo dalje da nastavimo da radimo pametno, očuvamo formu, i ponovo izborimo super sezonu", naglasio je Grič.

On je ukazao da Olimpijada ne menja mnogo u planovima, jer je svaki turnir opterećenje.

"Moraće možda da se izostane sa nekog turnira. Najveći problem, međutim, predstavlja Dejvis kup jer su termini često loše zakazani", objasnio je Grič.

On je odbacio mogućnost da bi Đoković mogao izostati sa Olimpijade ili Dejvis Kupa.

"To ima veze sa poreklom. Za jednog Srbina su Olimpijada i Dejvis kup važniji nego nekom Austrijancu ili Nemcu", kazao je Grič.

On je dodao da Đoković voli sport, čak fanatično, i da mu je ogromno zadovoljstvo da pobeđuje.

Komentari / 0

Ostavite komentar