Шта би Трамп радио као предсједник САД?

Иако Доналд Трамп није уопште присуствовао на последњој дебати на Фокс њузу, његови републикански ривали утркивали су ко је њему најбоља алтернатива.

Свијет 25.02.2016 | 10:25
Шта би Трамп радио као предсједник САД?

Тако је Трамп још једном био централна фигура, а није се чак ни појавио, пише „Гардијан“.

Током двосатне дебате четири републиканска кандидата за номинацију на председничким изборима покушавала су да буду у истој равни са Трампом, међусобно се нападајући ко би милијардеру био најбоља алтернатива.

Сенатор из Тексаса Тед Круз изјавио је да био он био најбољи кандидат своје странке јер истраживања јавног мњења показују да био он победио бившу државну секретарку Хилари Клинтон уколико она буде кандидат демократа.

„Доналд стално губи од Хилари. Ја стално добијам Хилари. Питање које се сада поставља је шта урадити да спречимо номинацију кандидата који ће изгубити изборе или шта урадити уколико Доналд победи на изборима, шта би он, дођавола, урадио као председник“, рекао је Круз током интервјуа у Хјустону.

Осим тога, подсетио је бираче да је он једини кандидат за којег је доказано да може да победи Трампа.

Подсећамо, Круз је победио на „прајмарис“ у Ајови. Међутим, од тог тренутка Трамп је закључно са Невадом остварио три узастопне победе и осигурао своју позицију фаворита пред „Супер уторак“ 1. марта када се гласа у 15 савезних држава.

Сенатор Флориде Марко Рубио рекао је да би он могао да буде ујединитељ партије, као и да његова база бирача тек треба да расте.

„Могу да победим. Могу да ујединим ову партију. Могу да је повећам и победићу на овим изборима. Демократе очајнички не желе да се кандидују против мене, зато мене нападају више него било кога другог у овој трци“, рекао је Рубио.

Према речима Теда Круза, међу републиканцима је сада трка тројице кандиата – њега, Трампа и Марка Рубиа. Иначе, Рубио и Круз су се последњих дана жестоко нападали међусобно како би се профилисали као алтернатива Трампу.

Гувернер Охаја Џон Касић и неурохирург у пензији Бен Карсон притиснути су да бране легитимност своје кампање јер су их други кандидати оптуживали да бацају гласове бирача.

„Уколико ја изађем из трке Доналд Трамп ће победити у Охају и то би био крај. Намеравамо да идемо даље, не заустављамо се и ја не одустајем“, одговорио је на то Касић.

Карсон је користио друге аргументе, рекао је да је он једини кандидат који нема подршку политичких и медијских елита.

„Зашто стојим овде. То је као губитак детета... Ужасна ствар, учинићете све да се то не догоди. Е па, мислим да смо у процесу губитка своје земље. У критичном је стању тренутно“, истакао је Карсон.

Подсећамо, ово није први пут да Трамп не учествује у дебати на Фокс њузу, није учествовао ни на прошлој, а разлог је водитељка Мегин Кели.

У уторак републикански кандидати бориће се за гласове у Хјустону, само пет дана пред „Супер уторак“. Демократама у суботу следи гласање у Јужној Каролини.

Избори у САД биће одржани 8. новембра.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

25.02.2016 11:24

Доналд Трумп + Владимир Владимировитсј Поетин = WW3

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

25.02.2016 20:32

Глас за Меланију и Иванку!! ;)

ОДГОВОРИТЕ