Псећи живот на високој нози

Псећи живот није увек пасји. Напротив, неки пси живе животом на којем би им многи људи позавидели. Уколико власници имају новца, њиховом љубимцу могу бити испуњене баш све жеље. Пекаре, фризерски салони и бутици са гардеробом све доступнији су и псима.

Занимљивости 25.02.2016 | 12:00
Псећи живот на високој нози

Уколико вам звучи нестварно да се пас шатира, ради педикир или да носи најмодерније патике, онда вероватно или немате пса или због мањка новца нисте открили шта све нуде радње за кућне љубимце. Многи сматрају да је помодарство и расипање новца одвести пса у шопинг или на доручак у пекару, али власница једне од таквих радњи на то одговара да свака роба нађе купца.
Власница пекаре за псе „Хов-хов“ Невена Васиљевић наглашава да је идеја потекла из Словеније у којој пси већ дуже могу да доручкују у пекари, али им се пита са месом може запаковати и за после.

„Ја сам то видела у Љубљани и одлучила да то донесем у Београд. За сада су реакције одличне и нисам се покајала. У пекари за псе можете наћи 100 посто природне производе, пишкоте без меса, са сиром и јабуком, пишкоте од различитих врста меса најквалитетнијих, укључујући коњетину, лосос, говедину, туњевину, ћуретину са першуном“, набраја власница прве пекаре за псе у Србији.

Ред за переце и у овој пекари није реткост, а муштерије не брину за вишак килограма. Власници могу поручити и торте, бомбоне и колаче за сва славља кућних љубимаца.

„Лососови штапићи су наш најпродаванији производ. Затим се лепо продају и торте, мафини и пишкоте од ћуретине. Торте су популарне, и практично све наше муштерије купују торте за рођендане својим псима. И не само то, јер на те рођендане долазе и другари па се заједно служе и часте. Тако да је то сада постало сасвим нормално и уобичајено“, каже Васиљевићева.

Многи власници кажу да њима пас није само љубимац. Зато се за овог члана породице посебно издваја новац, а све како би се јединственим изгледом разликовао од других љубимаца. За око 2.000 динара пас може добити нову фризуру и налакиране нокте. За многе је то незамислив луксуз. Ипак, нађу се власници који имају и за себе и за свог љубимца.

„У наш салон куце могу да дођу на купање, сечење ноктију, шишање, фулминирање, тримовање, чишћење ушију. Учесталост третмана зависи од тога да ли је љубимац у дворишту или је у стану“, каже власница салона за улепшавање паса "Схоw Гроом" Илона Нина Меха.

Наводи да љубимци који живе у стану, на шишање и фенирање долазе чешће, док је купање за све куце препоручљиво бар једном месечно.

Када сјајне длаке и пуног стомака изађу у шетњу, куце чији власници прате моду, од других се разликују не само по раси већ и по најновијој гардероби. Патике, тренерка и јакна постали су скоро па обавезан део стајлинга свих познатих градских куца.

„Најбоље иде продаја у сезони, односно када је киша, када је хладно као што је сада. Траже се оделца, патичице и корпе за псе“, истиче ветеринарка у пет шопу "Роyал" Милана Ремовић и додаје како понекада претерана брига о псу, може и да му шкоди.

„Самим тим што је човек прилагодио животињу себи и кућним условима, они су постали мање резистентни на неке болести. Тако да практично све болести које имамо код људи, имамо и код животиња сходно њиховом начину живота и опхођењу према њима“, указује Ремовићева.

Краљевски третман је, ипак, резервисан само за мањи број паса. Не треба заборавити да је још увек паса луталица више него оних срећника који се хране мафинима и из салона излазе са новом фризуром.

 

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар