"Пентагон да достави доказе за тврдње"

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да не зна на основу чега Пентагон тврди да српски држављани у Либији нису страдали од америчког бомбардовања, додајући да је обдукцијом недвосмислено утврђено да су повреде настале усљед детонације.

Србија 25.02.2016 | 09:21
"Пентагон да достави доказе за тврдње"

Стефановић је за Радио-телевизију Србије рекао да је Србија спремна да чује да Пентагон, осим приче, има неке доказе.

Говорећи о мигрантској кризи, Стефановић је истакао да Србија не може да постане талац ситуације због притиска Македоније и Аустрије, додајући да пуна приправност српских безбједносних служби не значи присуство војске на граници.

"Уколико је потребно да се чвршће заштити зелена граница, ако људи похрле према Србији на разна места без регистрације, нећемо то да дозволимо. Не желимо да се неко нађе на граници Србије кршећи закон", рекао је Стефановић.

Он напомиње да се Србија понаша одговорно током цијеле мигрантске кризе, а ситуција је ескалирала када су се промијенили услови Хрватске и Аустрије.

Стефановић истиче да је суштина у профилацији миграната и да Србија жели да са колегама из цијеле Европе договори гдје ће бити центар за профилацију.

Он је навео да на територији Србије тренутно има око 1.800 миграната, те да у Србији нема већих проблема, али да се очекују компликације.

Стефановић је потврдио да ће предсједник Србије Томислав Николић током дана одржати сједницу Савјета за националну безбједност, на препоруку Бироа за координацију служби безбједности.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јусо

25.02.2016 09:50

Ацтори инцумбит пробатио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срање

25.02.2016 10:10

Ста би да има три милиона

ОДГОВОРИТЕ