"Pentagon da dostavi dokaze za tvrdnje"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da ne zna na osnovu čega Pentagon tvrdi da srpski državljani u Libiji nisu stradali od američkog bombardovanja, dodajući da je obdukcijom nedvosmisleno utvrđeno da su povrede nastale usljed detonacije.

Srbija 25.02.2016 | 09:21
"Pentagon da dostavi dokaze za tvrdnje"

Stefanović je za Radio-televiziju Srbije rekao da je Srbija spremna da čuje da Pentagon, osim priče, ima neke dokaze.

Govoreći o migrantskoj krizi, Stefanović je istakao da Srbija ne može da postane talac situacije zbog pritiska Makedonije i Austrije, dodajući da puna pripravnost srpskih bezbjednosnih službi ne znači prisustvo vojske na granici.

"Ukoliko je potrebno da se čvršće zaštiti zelena granica, ako ljudi pohrle prema Srbiji na razna mesta bez registracije, nećemo to da dozvolimo. Ne želimo da se neko nađe na granici Srbije kršeći zakon", rekao je Stefanović.

On napominje da se Srbija ponaša odgovorno tokom cijele migrantske krize, a situcija je eskalirala kada su se promijenili uslovi Hrvatske i Austrije.

Stefanović ističe da je suština u profilaciji migranata i da Srbija želi da sa kolegama iz cijele Evrope dogovori gdje će biti centar za profilaciju.

On je naveo da na teritoriji Srbije trenutno ima oko 1.800 migranata, te da u Srbiji nema većih problema, ali da se očekuju komplikacije.

Stefanović je potvrdio da će predsjednik Srbije Tomislav Nikolić tokom dana održati sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost, na preporuku Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Juso

25.02.2016 09:50

Actori incumbit probatio.

ODGOVORITE
Name

Sranje

25.02.2016 10:10

Sta bi da ima tri miliona

ODGOVORITE