Српска тенисерка не жели да игра за Косово!

Млада српска тенисерка Марија Ђорђевић из Грачанице добила је позив да наступи за репрезентацију Косова у Фед купу, али га је одбила.

Тенис 27.02.2016 | 13:40
Српска тенисерка не жели да игра за Косово!

Информацију да би Марија могла да заигра за Косово објавио је Шкељен Доми, председник Тениског савеза Косова, али млада тенисерка истиче да се за то нису стекли услови.

“Тачно је да ми је предложено да играм за репрезентацију Косова, али ја никакав званични захтев за то нисам добила, никакво писмо, никакав уговор, већ ми је само то питање постављено и ја сам рекла да ћу размислити. Председнику федерације сам рекла да не желим да играм за репрезентацију Косова. Многи су медији писали о избору ‘срце или каријера’, ја сам одабрала срце, а моје срце је овде уз свој народ на Косову”, рекла је Марија РТВ Ким.

Млада српска тенисерка истакла да се тешко носи са пажњом јавности, пошто су осим увреда и понижења која трпи на улици почели и политички притисци да не игра за Косово.

„Стижу ми разне поруке на друштвној мрежи Фејсбук. Доживела сам непријатност и у дискотеци када сам славила рођендан. Неки момци су мислили да славим тај позив за Фед куп и викали су. Не могу да поднесем коментаре да сам ‘продала веру за вечеру’. Ово је постало не спортско, већ политичко питање”, каже Марија.

Марија је већ две године најбоља тенисерка на Косову, а позив да заигра у централној Србији добила је тек пошто су се појавиле информације да је добила позив да игра за Косову.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ШТА СУ ОЧЕКИВАЛИ

27.02.2016 12:42

Браво лепотице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

27.02.2016 12:54

Марија, окани се и тзв Косова и Србије, него ти дијете моје разгули у Аустралију.

ОДГОВОРИТЕ