Srpska teniserka ne želi da igra za Kosovo!

Mlada srpska teniserka Marija Đorđević iz Gračanice dobila je poziv da nastupi za reprezentaciju Kosova u Fed kupu, ali ga je odbila.

Tenis 27.02.2016 | 13:40
Srpska teniserka ne želi da igra za Kosovo!

Informaciju da bi Marija mogla da zaigra za Kosovo objavio je Škeljen Domi, predsednik Teniskog saveza Kosova, ali mlada teniserka ističe da se za to nisu stekli uslovi.

“Tačno je da mi je predloženo da igram za reprezentaciju Kosova, ali ja nikakav zvanični zahtev za to nisam dobila, nikakvo pismo, nikakav ugovor, već mi je samo to pitanje postavljeno i ja sam rekla da ću razmisliti. Predsedniku federacije sam rekla da ne želim da igram za reprezentaciju Kosova. Mnogi su mediji pisali o izboru ‘srce ili karijera’, ja sam odabrala srce, a moje srce je ovde uz svoj narod na Kosovu”, rekla je Marija RTV Kim.

Mlada srpska teniserka istakla da se teško nosi sa pažnjom javnosti, pošto su osim uvreda i poniženja koja trpi na ulici počeli i politički pritisci da ne igra za Kosovo.

„Stižu mi razne poruke na društvnoj mreži Fejsbuk. Doživela sam neprijatnost i u diskoteci kada sam slavila rođendan. Neki momci su mislili da slavim taj poziv za Fed kup i vikali su. Ne mogu da podnesem komentare da sam ‘prodala veru za večeru’. Ovo je postalo ne sportsko, već političko pitanje”, kaže Marija.

Marija je već dve godine najbolja teniserka na Kosovu, a poziv da zaigra u centralnoj Srbiji dobila je tek pošto su se pojavile informacije da je dobila poziv da igra za Kosovu.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ШТА СУ ОЧЕКИВАЛИ

27.02.2016 12:42

Браво лепотице!

ODGOVORITE
Name

sasars

27.02.2016 12:54

Marija, okani se i tzv Kosova i Srbije, nego ti dijete moje razguli u Australiju.

ODGOVORITE