Уручене награде за стваралаштво

Признање за предузетништво и стваралаштво „Капетан Миша Анастасијевић“ додијељено је ове године за 21 истакнутог привредника и појединца из друштвеног живота са подручја Привредне коморе Бијељина.

Република Српска 24.02.2016 | 20:00
Уручене награде за стваралаштво

Међу добитницима овог значајног признања је и уредник Информативног програма БН ТВ Сузана Рађен-Тодорић, која је награђена за ангажовано информисање и друштвену одговорност.

Плакета и златник са ликом капетана Мише, великог српског добротвора, за допринос афирмацији привредног и друштвеног стваралаштва, уручени су најзаслужнијим појединцима и компанијама. Уредник Информативног програма БН ТВ Сузана Рађен-Тодорић награђена је за ангажовано информисање и друштвену одговорност.

“Изузетно сам почаствована наградом. Ово није награда коју је добила само Сузана Рађен- Тодорић, већ преко 100 људи који раде у БН ТВ, свакодневно производе програм који се емитује на територији Републике Српске, БиХ, региона, ЕУ, Америке и Аустралије. Ова награда је и обавеза више, али ми смо већ навикли да одговарамо тим обавезама. Ово говорим у име колектива и ову награду доживљавам не само као своју, него и као награду свим људима са којима радим већ 18 година”, истакла је Сузана Рађен – Тодорић, приликом додјеле овог значајног признања, које се први пут ове године организује у Републици Српској.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изабран је за личност године. Међу награђенима је и амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов.

Епископ зворничко-тузлански Хризостом добитник је признања за поуке Светосавља, његовање духовности и афирмацију светоотачке традиције.

Привредни гиганти Републике Српске компанија „Орао“ из Бијељине проглашена је најбољом компанијом у региону, а предузеће „Рудник и термоелектрана Угљевик“ добитник је признања за корпоративну одговорност.

Најбољи привредник у региону је власник компаније „Нешковић“у Бијељини, Драган Нешковић, док је за најбољег предузетника изабран власник бијељинске фирме „Глобус“, Миленко Зупур.

Награда за нај-бренд региона припала је Етно-селу „Станишићи“, а признање нај-жена у региону понијела је Десанка Тракиловић, умјетнички руководилац Хора „Србадија“.

Начелник Угљевика Василије Перић награђен је за истакнути допринос развоју локалне самоуправе у Републици Српској, а директор предузећа „Дуван“ у Бијељини, Светозар Михајлови, за унапређење  привредног и друштвеног амбијента у региону.

Педагошки факултет у Бијељини примио је признање за ванредне резултате у високошколском образовању младих. Добитници признања су и бијељински Водовод и канализација, Завичајно удружење “Пријатељи Илијаша”, директор Центра за културу Љиљана Еркић, те предсједник ФК Радник Младен Крстајић.

“Стручни жири који је изабрао данашње добитнике признања имао је тежак посао и изабрао је најбоље”, рекао је предсједник Привредне коморе Бијељина, Михајло Видић.

Ово вредновање предузетништва и стваралаштва дио је пројекта „Пут ка врху“ који је настао у Новом Саду, прије 16 година, с циљем афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије и региона, а носиоци пројекта су „Медија инвент“, Универзитет у Новом Саду и Подручна привредна комора Бијељина.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Љубо

24.02.2016 20:08

Има много контраверзи...ствар знања и укуса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

24.02.2016 20:13

За Орао И РТВ БН свака цаст,за остале без коментара!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

24.02.2016 22:55

Честитке госпођи Сузани. Награда је отишла у праве руке. Права дама и професионалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

25.02.2016 07:06

Мицо Мициц је изабран за лицност године ,то је сигурно сто је покрао све у Семберији.Доле мицо лопове.Напријед Златко и Цвијеитне до побједе.

Name

сдс ЦРЊЕЛОВО

25.02.2016 08:30

КОЈА ЛИЦНОСТ ГОДИНЕ,СРАМ ГА БИЛО ПОКРАО ЈЕ СВЕ ИЛИ МУ ЈЕ МАЈКА БУЈА СВЕ СТЕКЛА У ИНОСТРАНСТВУ.НИКАД ВИСЕ НЕЦЕС ДОБИТИ ГЛАСОВЕ КОД НАС.ЗЛАТКО ЈЕ НАС ФАВОРИТ И ЦВИЈЕТИН.