Uručene nagrade za stvaralaštvo

Priznanje za preduzetništvo i stvaralaštvo „Kapetan Miša Anastasijević“ dodijeljeno je ove godine za 21 istaknutog privrednika i pojedinca iz društvenog života sa područja Privredne komore Bijeljina.

Republika Srpska 24.02.2016 | 20:00
Uručene nagrade za stvaralaštvo

Među dobitnicima ovog značajnog priznanja je i urednik Informativnog programa BN TV Suzana Rađen-Todorić, koja je nagrađena za angažovano informisanje i društvenu odgovornost.

Plaketa i zlatnik sa likom kapetana Miše, velikog srpskog dobrotvora, za doprinos afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva, uručeni su najzaslužnijim pojedincima i kompanijama. Urednik Informativnog programa BN TV Suzana Rađen-Todorić nagrađena je za angažovano informisanje i društvenu odgovornost.

“Izuzetno sam počastvovana nagradom. Ovo nije nagrada koju je dobila samo Suzana Rađen- Todorić, već preko 100 ljudi koji rade u BN TV, svakodnevno proizvode program koji se emituje na teritoriji Republike Srpske, BiH, regiona, EU, Amerike i Australije. Ova nagrada je i obaveza više, ali mi smo već navikli da odgovaramo tim obavezama. Ovo govorim u ime kolektiva i ovu nagradu doživljavam ne samo kao svoju, nego i kao nagradu svim ljudima sa kojima radim već 18 godina”, istakla je Suzana Rađen – Todorić, prilikom dodjele ovog značajnog priznanja, koje se prvi put ove godine organizuje u Republici Srpskoj.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izabran je za ličnost godine. Među nagrađenima je i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom dobitnik je priznanja za pouke Svetosavlja, njegovanje duhovnosti i afirmaciju svetootačke tradicije.

Privredni giganti Republike Srpske kompanija „Orao“ iz Bijeljine proglašena je najboljom kompanijom u regionu, a preduzeće „Rudnik i termoelektrana Ugljevik“ dobitnik je priznanja za korporativnu odgovornost.

Najbolji privrednik u regionu je vlasnik kompanije „Nešković“u Bijeljini, Dragan Nešković, dok je za najboljeg preduzetnika izabran vlasnik bijeljinske firme „Globus“, Milenko Zupur.

Nagrada za naj-brend regiona pripala je Etno-selu „Stanišići“, a priznanje naj-žena u regionu ponijela je Desanka Trakilović, umjetnički rukovodilac Hora „Srbadija“.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić nagrađen je za istaknuti doprinos razvoju lokalne samouprave u Republici Srpskoj, a direktor preduzeća „Duvan“ u Bijeljini, Svetozar Mihajlovi, za unapređenje  privrednog i društvenog ambijenta u regionu.

Pedagoški fakultet u Bijeljini primio je priznanje za vanredne rezultate u visokoškolskom obrazovanju mladih. Dobitnici priznanja su i bijeljinski Vodovod i kanalizacija, Zavičajno udruženje “Prijatelji Ilijaša”, direktor Centra za kulturu Ljiljana Erkić, te predsjednik FK Radnik Mladen Krstajić.

“Stručni žiri koji je izabrao današnje dobitnike priznanja imao je težak posao i izabrao je najbolje”, rekao je predsjednik Privredne komore Bijeljina, Mihajlo Vidić.

Ovo vrednovanje preduzetništva i stvaralaštva dio je projekta „Put ka vrhu“ koji je nastao u Novom Sadu, prije 16 godina, s ciljem afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije i regiona, a nosioci projekta su „Medija invent“, Univerzitet u Novom Sadu i Područna privredna komora Bijeljina.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ljubo

24.02.2016 20:08

Ima mnogo kontraverzi...stvar znanja i ukusa!

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

24.02.2016 20:13

Za Orao I RTV BN svaka cast,za ostale bez komentara!!!

ODGOVORITE
Name

Dejan

24.02.2016 22:55

Čestitke gospođi Suzani. Nagrada je otišla u prave ruke. Prava dama i profesionalac.

ODGOVORITE
Name

semberac

25.02.2016 07:06

Mico Micic je izabran za licnost godine ,to je sigurno sto je pokrao sve u Semberiji.Dole mico lopove.Naprijed Zlatko i Cvijeitne do pobjede.

Name

sds CRNJELOVO

25.02.2016 08:30

KOJA LICNOST GODINE,SRAM GA BILO POKRAO JE SVE ILI MU JE MAJKA BUJA SVE STEKLA U INOSTRANSTVU.NIKAD VISE NECES DOBITI GLASOVE KOD NAS.ZLATKO JE NAS FAVORIT I CVIJETIN.