Србац: "Извор" добио помоћ из Ирске

Велики хуманиста Михајло Радомило из Нове Тополе приредио је велику радост за чланове Удружења родитеља дјеце са посебним потребама „Извор“ из Српца. Он је из далеке Ирске, гдје се налази на привременом раду, овом удружењу допремио вриједну помоћ која се састоји од разних помагала за дјецу ометену у развоју.

Република Српска 24.02.2016 | 18:10
Србац: "Извор" добио помоћ из Ирске

Ради се о електромоторним колицима, ручним и скутер-колицима, столицама за туширање и дизалицама. Ова помагала Радомило је обезбједио у Удружењу "Мишићна дистрофија" из Даблина у коме је запослен.

„У складишту наше фирме запазио сам велики број колица и осталих помагала која се не користе, па сам се обратио својим шефовима да бар дио тога донирају, што су они на моју радост одмах прихватили. Чак су платили и трошкове превоза до наше земље“, каже Радумило.

Овај хуманиста је на исти начин помогао пријатељици из Нове Тополе, која има унуку обољелу од мишићне дистрофије и још једном дјетету пријатеља из истог мјеста.

Предсједница србачког Удружења „Извор“ Мира Татић изјавила је да је ријеч о веома значајној помоћи на чему се захвалила Михајлу и његовим пријатељима из Ирске.

„Помоћ је стигла у прави час и она ће без сумње омогућити лакши живот нашој дјеци“, рекла је Татићева и изразила жељу да се сарадња са овим племенитим човјеком настави.

Чланови Удружења „Извор“, који су недавно добили и функционалан простор за боравак и своје активности у новом објекту Центра за младе, били су одушевљени донацијом, јер су се до сада служили колицима која су стара и у доста лошем стању.

Нова колица ће практично моћи да користе сами путем џојстик управљача, што представља и већу сигурнопст. Петнаестогодишњи Миљан Околић има великих проблема са видом, недавно је имао интервенцију љекара у Русији. До сада је користио класична колица, која је добио од Удружења параплегичара из Бањалуке. „Хвала донаторима из Ирске, али и свим добрим људима који су до сада помагали моме сину Миљану“, рекао је Драган Околић.

Удружење „Извор“ има око 60 чланова, од којих је 40 обухваћено редовним активностима: вјежбама, лијечењу, едукацији и креативним радионицама.

(С. К./Радио Србац)

Коментари / 0

Оставите коментар