Srbac: "Izvor" dobio pomoć iz Irske

Veliki humanista Mihajlo Radomilo iz Nove Topole priredio je veliku radost za članove Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama „Izvor“ iz Srpca. On je iz daleke Irske, gdje se nalazi na privremenom radu, ovom udruženju dopremio vrijednu pomoć koja se sastoji od raznih pomagala za djecu ometenu u razvoju.

Republika Srpska 24.02.2016 | 18:10
Srbac: "Izvor" dobio pomoć iz Irske

Radi se o elektromotornim kolicima, ručnim i skuter-kolicima, stolicama za tuširanje i dizalicama. Ova pomagala Radomilo je obezbjedio u Udruženju "Mišićna distrofija" iz Dablina u kome je zaposlen.

„U skladištu naše firme zapazio sam veliki broj kolica i ostalih pomagala koja se ne koriste, pa sam se obratio svojim šefovima da bar dio toga doniraju, što su oni na moju radost odmah prihvatili. Čak su platili i troškove prevoza do naše zemlje“, kaže Radumilo.

Ovaj humanista je na isti način pomogao prijateljici iz Nove Topole, koja ima unuku oboljelu od mišićne distrofije i još jednom djetetu prijatelja iz istog mjesta.

Predsjednica srbačkog Udruženja „Izvor“ Mira Tatić izjavila je da je riječ o veoma značajnoj pomoći na čemu se zahvalila Mihajlu i njegovim prijateljima iz Irske.

„Pomoć je stigla u pravi čas i ona će bez sumnje omogućiti lakši život našoj djeci“, rekla je Tatićeva i izrazila želju da se saradnja sa ovim plemenitim čovjekom nastavi.

Članovi Udruženja „Izvor“, koji su nedavno dobili i funkcionalan prostor za boravak i svoje aktivnosti u novom objektu Centra za mlade, bili su oduševljeni donacijom, jer su se do sada služili kolicima koja su stara i u dosta lošem stanju.

Nova kolica će praktično moći da koriste sami putem džojstik upravljača, što predstavlja i veću sigurnopst. Petnaestogodišnji Miljan Okolić ima velikih problema sa vidom, nedavno je imao intervenciju ljekara u Rusiji. Do sada je koristio klasična kolica, koja je dobio od Udruženja paraplegičara iz Banjaluke. „Hvala donatorima iz Irske, ali i svim dobrim ljudima koji su do sada pomagali mome sinu Miljanu“, rekao je Dragan Okolić.

Udruženje „Izvor“ ima oko 60 članova, od kojih je 40 obuhvaćeno redovnim aktivnostima: vježbama, liječenju, edukaciji i kreativnim radionicama.

(S. K./Radio Srbac)

Komentari / 0

Ostavite komentar