Осуђена банда која је злостављала дјецу

Петоро људи проглашени су кривим за брутално сексуално злостављање тинејџерки у Ротердаму као и њихово подвођење.

Свијет 24.02.2016 | 17:50
Осуђена банда која је злостављала дјецу

Три мушкарца и двије жене су осуђени на Краљевском суду у Шефилду а током два мјесеца суђења, суд је саслушао тинејџерке у Јужном Јоркширу које су потврдиле да су биле силоване, тучене а неке од њих натјеране и на проституцију.

Браца Аршид, (40) и Башарат Хусеин (39) проглашени су кривим за више силовања и напада на тинејџерке а њихов трец́и брат Банарас Хусеин (36) признао је 10 оптужби за сексуално злостављање на почетку суђења, укључујуц́и силовање, блудне радње и напад са стварањем телесних повреда.

Арсхид, Башарат и Банарас - познат као Мед Еш, Баш и Боно - познати су по насиљу, диловању дроге и "пуцачкој" која 'влада' Ротердамом.

За Аршида се вјерује да је вођа банде. Карен Мекгрегор (58) и Шели Дејвис (40) такође су проглашене кривим за завјеру и подвођење проститутки као и затварање против нечије воље.

Уз пресуду прочитана су неки од 15 исказа жртава које су злостављане од стране банде. На почетку суђења тужилац Мишел Колборн изјавио је пороти да су дјевојке биране "циљано, у циљу сексуалног насиља и у неким случајевима подвргнуте понижавању и насиљу".

Током жртве процеса описао како су жртве трговине људима, затворили, физички напао и претио смрц́у.

Судија Сара Рајт је рекао да ће оптужени ц́е бити осуђени у петак.

Иначе овај скандал избио је прије 18 мјесеци када је професор Алексис Џеј открио језиве детаље о злочинима у свом извјештају.

Он је открио ужасне исповјести у којима су "децу поливали бензином и пријетили да ће бити запаљена, претили им оружјем, доводили их да присуствују бруталним силовањима под пријетњама да ће бити сљедећи ако неком кажу..."

Он је објавио да је најмање 1.400 дјеце било жртва силовања или трговине и доведено у Ротердам у протеклих 16 година.

У извештају је такође изложено до које мјере полиција и званичници нису хтјели да дјелују а професор је упитао да ли то занемаривање има везе са тиме да су починиоци углавном мушкарци пакистанског поријекла.

Извор: Курир

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Wиен

24.02.2016 19:06

Ове треба на прву бандеру, да буду примјер будуцим силедзијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

24.02.2016 19:07

Смртне казне им подјелите макни смеће с пута

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправка

24.02.2016 19:16

Ротхерхам у УК а не Ротердам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

24.02.2016 19:32

Све сами исламисти,тако и треба кретенима кад не сватају коме помазу и кога хране!