Osuđena banda koja je zlostavljala djecu

Petoro ljudi proglašeni su krivim za brutalno seksualno zlostavljanje tinejdžerki u Roterdamu kao i njihovo podvođenje.

Svijet 24.02.2016 | 17:50
Osuđena banda koja je zlostavljala djecu

Tri muškarca i dvije žene su osuđeni na Kraljevskom sudu u Šefildu a tokom dva mjeseca suđenja, sud je saslušao tinejdžerke u Južnom Jorkširu koje su potvrdile da su bile silovane, tučene a neke od njih natjerane i na prostituciju.

Braca Aršid, (40) i Bašarat Husein (39) proglašeni su krivim za više silovanja i napada na tinejdžerke a njihov treći brat Banaras Husein (36) priznao je 10 optužbi za seksualno zlostavljanje na početku suđenja, uključujući silovanje, bludne radnje i napad sa stvaranjem telesnih povreda.

Arshid, Bašarat i Banaras - poznat kao Med Eš, Baš i Bono - poznati su po nasilju, dilovanju droge i "pucačkoj" koja 'vlada' Roterdamom.

Za Aršida se vjeruje da je vođa bande. Karen Mekgregor (58) i Šeli Dejvis (40) takođe su proglašene krivim za zavjeru i podvođenje prostitutki kao i zatvaranje protiv nečije volje.

Uz presudu pročitana su neki od 15 iskaza žrtava koje su zlostavljane od strane bande. Na početku suđenja tužilac Mišel Kolborn izjavio je poroti da su djevojke birane "ciljano, u cilju seksualnog nasilja i u nekim slučajevima podvrgnute ponižavanju i nasilju".

Tokom žrtve procesa opisao kako su žrtve trgovine ljudima, zatvorili, fizički napao i pretio smrću.

Sudija Sara Rajt je rekao da će optuženi će biti osuđeni u petak.

Inače ovaj skandal izbio je prije 18 mjeseci kada je profesor Aleksis Džej otkrio jezive detalje o zločinima u svom izvještaju.

On je otkrio užasne ispovjesti u kojima su "decu polivali benzinom i prijetili da će biti zapaljena, pretili im oružjem, dovodili ih da prisustvuju brutalnim silovanjima pod prijetnjama da će biti sljedeći ako nekom kažu..."

On je objavio da je najmanje 1.400 djece bilo žrtva silovanja ili trgovine i dovedeno u Roterdam u proteklih 16 godina.

U izveštaju je takođe izloženo do koje mjere policija i zvaničnici nisu htjeli da djeluju a profesor je upitao da li to zanemarivanje ima veze sa time da su počinioci uglavnom muškarci pakistanskog porijekla.

Izvor: Kurir

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Wien

24.02.2016 19:06

Ove treba na prvu banderu, da budu primjer buducim siledzijama.

ODGOVORITE
Name

Crni

24.02.2016 19:07

Smrtne kazne im podjelite makni smeće s puta

ODGOVORITE
Name

Ispravka

24.02.2016 19:16

Rotherham u UK a ne Roterdam

ODGOVORITE
Name

Lav

24.02.2016 19:32

Sve sami islamisti,tako i treba kretenima kad ne svataju kome pomazu i koga hrane!