Трећа узастопна побједа Трампа

Кандидат за номинацију републиканаца на изборима Доналд Трамп лако је победио у савезној држави Невади, осигуравајући тако вођство у трци за номинацију.

Свијет 24.02.2016 | 08:49
Трећа узастопна побједа Трампа

Милијардер сада има три узастопне победе, пре Неваде славио је у Њу Хемпширу и Јужној Каролини.

Сенатори Марко Рубио и Тед Круз који су се током недеље жестоко нападали боре се за друго место.

Званичници партије истичу да истражују поједине наводе о дуплом гласању и недовољно листића на једном месту. Неки волонтери су такође носили одећу којом пружају Трампу подршку, али званичници наводе да то није против правила.

Према тренутним резултатима, Трамп је у Невади освојио 46,21 посто гласова, Рубио 23,57, а Круз, 20,39. Остали кандидати су далеко иза прве тројице – Карсон је на пет посто, Касић на три, а остали на мање од један.

ББЦ наводи да је Невада савезна држава у којој има много Латино грађана и која је кључна за изборни процес.

Међу демократама Хилари Клинтон успела је у Невади да победи Бернија Сандерса.

Новинар ББЦ-ја са лица места каже да је на једном гласачком месту у Лас Вегасу гласање лоше организовано. Почело је касно, били су дуги редови, људи нису знали где да гласају и било је лоше обезбеђено.

Званичници републиканаца из Неваде рекли су да „није било званичних извештаја о нерегуларностима или прекршајима приликом гласања“.

На реду је гласање у Јужној Каролини за демократе 27. фебруара, а након тога иде „Супер уторак“ 1. марта када 15 савезних држава или територија бира кандидата.

Избори у САД биће одржани 8. новембра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

24.02.2016 09:59

Има да му те милијарде измузу и на крају ће добити ногу ни он сам незна ским се игра

ОДГОВОРИТЕ