Treća uzastopna pobjeda Trampa

Kandidat za nominaciju republikanaca na izborima Donald Tramp lako je pobedio u saveznoj državi Nevadi, osiguravajući tako vođstvo u trci za nominaciju.

Svijet 24.02.2016 | 08:49
Treća uzastopna pobjeda Trampa

Milijarder sada ima tri uzastopne pobede, pre Nevade slavio je u Nju Hempširu i Južnoj Karolini.

Senatori Marko Rubio i Ted Kruz koji su se tokom nedelje žestoko napadali bore se za drugo mesto.

Zvaničnici partije ističu da istražuju pojedine navode o duplom glasanju i nedovoljno listića na jednom mestu. Neki volonteri su takođe nosili odeću kojom pružaju Trampu podršku, ali zvaničnici navode da to nije protiv pravila.

Prema trenutnim rezultatima, Tramp je u Nevadi osvojio 46,21 posto glasova, Rubio 23,57, a Kruz, 20,39. Ostali kandidati su daleko iza prve trojice – Karson je na pet posto, Kasić na tri, a ostali na manje od jedan.

BBC navodi da je Nevada savezna država u kojoj ima mnogo Latino građana i koja je ključna za izborni proces.

Među demokratama Hilari Klinton uspela je u Nevadi da pobedi Bernija Sandersa.

Novinar BBC-ja sa lica mesta kaže da je na jednom glasačkom mestu u Las Vegasu glasanje loše organizovano. Počelo je kasno, bili su dugi redovi, ljudi nisu znali gde da glasaju i bilo je loše obezbeđeno.

Zvaničnici republikanaca iz Nevade rekli su da „nije bilo zvaničnih izveštaja o neregularnostima ili prekršajima prilikom glasanja“.

Na redu je glasanje u Južnoj Karolini za demokrate 27. februara, a nakon toga ide „Super utorak“ 1. marta kada 15 saveznih država ili teritorija bira kandidata.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni

24.02.2016 09:59

Ima da mu te milijarde izmuzu i na kraju će dobiti nogu ni on sam nezna skim se igra

ODGOVORITE