ЛШ: Меси растужио Емирејтс, има наде за Јуве!

Фудбалери Барселоне савладали су Арсенал са 2:0 (0:0) у Лондону, док су Јувентус и Бајерн ремизирали 2:2 (0:1) у Торину у првим мечевима осмине финала ЛШ.

Фудбал 23.02.2016 | 23:15
ЛШ: Меси растужио Емирејтс, има наде за Јуве!

Каталонци су сломили Арсенал у последњих двадесет минута, голове је постигао Лео Меси у 71. и 83. минуту из пенала, па је Барселона практично већ обезбедила пролаз међу најбољих осам.

Мало је недостајало да исто то учини и Бајерн, који је водио 2:0 погоцима Милера и Робена. Међутим, Јувентус је до краја успео да головима Дибале и Стурара колико-толико сачува наду пред реванш у Минхену.

Реванш мечеви на програу су 16. марта у Барселони и Минхену.

Лига шампиона, осмина финала:

Арсенал – Барселона 0:2
Меси 71, 83 (пен)
Јувентус – Бајерн 2:2
Дибала 63, Стураро 76 - Милер 43, Робен 55

среда:
ПСВ – Атлетико Мадрид
Манчестер сити – Динамо Кијев

раније:
Бенфика – Зенит 1:0
ПСЖ – Челси 2:1
Гент – Волфсбург 2:3
Рома – Реал Мадрид 0:2

Бајерн је у потпуности контролисао збивања на терену у првом полувремену меча са Јувентусом – држали су Баварци лопту у ногама више од 70% времена и обигравали су око гола домаћих, уз велику шансу Милера, који се обрукао са пет метара.

То је атпично за њега, а он је показао какак је нападач у 43. минуту, када је довео Бајерн у вођство – Робен је прошао по десној страни и центрирао, Коста је вратио лопту, а Томас Милер спремно је дочекао одбитак после избачене лопте Базаљија и спровео је лопту у мрежу.

Наставио је Бајерн да меље и у 55. минуту предност је дуплирана. Један од ретких дужих напада Јувентуса завршен је контром Бајерна. Левандовски је сачекао Робена, који је примио лопту на десној страни – кренуо је карактеристично у леву страну и са десетак метара силовитим ударцем је пробушио мрежу иза немоћног Буфона.

Чинило се да ће Баварци докусурити вицешампиона Европе, али Јувентус је однекуд пронашао енергију, тренер Алегри погодио је изменама и ипак ћемо гледати забаван реванш.

Прво је у 63. минуту Јуве смањио – Кимих је изгубио лопту на незогдном месту, на двадесет метара од свог гола, Манџукић је савршено додао за Дибалу на десну страну, а 22-годишњак је остао прибран и послао лопту иза Нојера.

Имали су потом домаћи још једну шансу, али су изједначење скројили резервисти у 76. минуту. Стураро је подигао лопту на десну страну и утрчао у казнени простор, Мората му је вратио главом, да би 22-годишњи везиста закуцао лопту под пречку.

Јувентус – Бајерн 2:2

Дибала 63, Стураро 76 - Милер 43, Робен 55

Јувентус: Буфон – Лихтштајнер, Барзаљи, Бонучи, Евра – Квадрадо, Кедира (Стураро 69), Маркизио (Ернанес 46), Погба – Манџукић, Дибала (Мората 75).

Бајерн: Нојер – Лам, Кимих, Алаба, Бернат (Бенатија 74) – Видал, Тијаго – Робен, Милер, Коста (Рибери 84) – Левандовски.

Прво полувреме у Лондону није било нарочито садржајно, али видели смо по једну одличну шансу на обе стране – Окслејд-Чемберлен је са шест-седам метара лоше шутирао, а на другој страни ударац Суареса главом завршио је поред гола.

Како је време одмицало, Барса је све више контролисала игру, али када је Нејмар пропустио зицер почетком другог полувремена, чинило се да Арсенал преузима иницијативу. Шанса Жируа и још неколико опасних акција ипак су само претходили неизбежном – вођству Барселоне.

Суарес је оставио лопту за Нејмара, Бразилац је повукао и тачно на време одложио лопту за Месија, а Аргентинац је сачекао да Чех падне и са десетак метара сместио лопту у мрежу. Први пут у тек седмој утакмици Меси је савладао чешког голмана.

Суарес је потом пропустио велику шансу, неометан са пет метара је погодио стативу, али у 82. минуту Фламини неопрезно стартује и руши Месија у казненом простору. Аргентинац шаље Чеха у погрешну страну, а до краја је могло да буде и 3:0 да Чех није сјајно одбранио покушај Нејмара главом.

Пике је добио жути картон и пропустиће реванш, што и није лоша вест за Барсу – биће ’чист’ пред четвртфинале.

Арсенал – Барселона 0:2
Меси 71, 83 (пен)

Арсенал: Чех – Бељерин, Мертезакер, Кошелни, Монреал – Кокелан (Фламини 82), Рамзи - Окслејд-Чемберлен (Волкот 50), Езил, Санчес, Жиру (Велбек 72).

Барселона: Тер Стеген – Алвес, Пике, Масћерано, Алба – Ракитић, Бускетс, Инијеста – Меси, Суарес, Нејмар.

Коментари / 0

Оставите коментар