LŠ: Mesi rastužio Emirejts, ima nade za Juve!

Fudbaleri Barselone savladali su Arsenal sa 2:0 (0:0) u Londonu, dok su Juventus i Bajern remizirali 2:2 (0:1) u Torinu u prvim mečevima osmine finala LŠ.

Fudbal 23.02.2016 | 23:15
LŠ: Mesi rastužio Emirejts, ima nade za Juve!

Katalonci su slomili Arsenal u poslednjih dvadeset minuta, golove je postigao Leo Mesi u 71. i 83. minutu iz penala, pa je Barselona praktično već obezbedila prolaz među najboljih osam.

Malo je nedostajalo da isto to učini i Bajern, koji je vodio 2:0 pogocima Milera i Robena. Međutim, Juventus je do kraja uspeo da golovima Dibale i Sturara koliko-toliko sačuva nadu pred revanš u Minhenu.

Revanš mečevi na prograu su 16. marta u Barseloni i Minhenu.

Liga šampiona, osmina finala:

Arsenal – Barselona 0:2
Mesi 71, 83 (pen)
Juventus – Bajern 2:2
Dibala 63, Sturaro 76 - Miler 43, Roben 55

sreda:
PSV – Atletiko Madrid
Mančester siti – Dinamo Kijev

ranije:
Benfika – Zenit 1:0
PSŽ – Čelsi 2:1
Gent – Volfsburg 2:3
Roma – Real Madrid 0:2

Bajern je u potpunosti kontrolisao zbivanja na terenu u prvom poluvremenu meča sa Juventusom – držali su Bavarci loptu u nogama više od 70% vremena i obigravali su oko gola domaćih, uz veliku šansu Milera, koji se obrukao sa pet metara.

To je atpično za njega, a on je pokazao kakak je napadač u 43. minutu, kada je doveo Bajern u vođstvo – Roben je prošao po desnoj strani i centrirao, Kosta je vratio loptu, a Tomas Miler spremno je dočekao odbitak posle izbačene lopte Bazaljija i sproveo je loptu u mrežu.

Nastavio je Bajern da melje i u 55. minutu prednost je duplirana. Jedan od retkih dužih napada Juventusa završen je kontrom Bajerna. Levandovski je sačekao Robena, koji je primio loptu na desnoj strani – krenuo je karakteristično u levu stranu i sa desetak metara silovitim udarcem je probušio mrežu iza nemoćnog Bufona.

Činilo se da će Bavarci dokusuriti vicešampiona Evrope, ali Juventus je odnekud pronašao energiju, trener Alegri pogodio je izmenama i ipak ćemo gledati zabavan revanš.

Prvo je u 63. minutu Juve smanjio – Kimih je izgubio loptu na nezogdnom mestu, na dvadeset metara od svog gola, Mandžukić je savršeno dodao za Dibalu na desnu stranu, a 22-godišnjak je ostao pribran i poslao loptu iza Nojera.

Imali su potom domaći još jednu šansu, ali su izjednačenje skrojili rezervisti u 76. minutu. Sturaro je podigao loptu na desnu stranu i utrčao u kazneni prostor, Morata mu je vratio glavom, da bi 22-godišnji vezista zakucao loptu pod prečku.

Juventus – Bajern 2:2

Dibala 63, Sturaro 76 - Miler 43, Roben 55

Juventus: Bufon – Lihtštajner, Barzalji, Bonuči, Evra – Kvadrado, Kedira (Sturaro 69), Markizio (Ernanes 46), Pogba – Mandžukić, Dibala (Morata 75).

Bajern: Nojer – Lam, Kimih, Alaba, Bernat (Benatija 74) – Vidal, Tijago – Roben, Miler, Kosta (Riberi 84) – Levandovski.

Prvo poluvreme u Londonu nije bilo naročito sadržajno, ali videli smo po jednu odličnu šansu na obe strane – Okslejd-Čemberlen je sa šest-sedam metara loše šutirao, a na drugoj strani udarac Suaresa glavom završio je pored gola.

Kako je vreme odmicalo, Barsa je sve više kontrolisala igru, ali kada je Nejmar propustio zicer početkom drugog poluvremena, činilo se da Arsenal preuzima inicijativu. Šansa Žirua i još nekoliko opasnih akcija ipak su samo prethodili neizbežnom – vođstvu Barselone.

Suares je ostavio loptu za Nejmara, Brazilac je povukao i tačno na vreme odložio loptu za Mesija, a Argentinac je sačekao da Čeh padne i sa desetak metara smestio loptu u mrežu. Prvi put u tek sedmoj utakmici Mesi je savladao češkog golmana.

Suares je potom propustio veliku šansu, neometan sa pet metara je pogodio stativu, ali u 82. minutu Flamini neoprezno startuje i ruši Mesija u kaznenom prostoru. Argentinac šalje Čeha u pogrešnu stranu, a do kraja je moglo da bude i 3:0 da Čeh nije sjajno odbranio pokušaj Nejmara glavom.

Pike je dobio žuti karton i propustiće revanš, što i nije loša vest za Barsu – biće ’čist’ pred četvrtfinale.

Arsenal – Barselona 0:2
Mesi 71, 83 (pen)

Arsenal: Čeh – Beljerin, Mertezaker, Košelni, Monreal – Kokelan (Flamini 82), Ramzi - Okslejd-Čemberlen (Volkot 50), Ezil, Sančes, Žiru (Velbek 72).

Barselona: Ter Stegen – Alves, Pike, Masćerano, Alba – Rakitić, Buskets, Inijesta – Mesi, Suares, Nejmar.

Komentari / 0

Ostavite komentar